Presedintele de onoare al PSD a fost prezent, miercuri, la sedinta social-democratilor de la Senat, intalnire premergatoare impartirii intre PSD si PD-L a portofoliilor viitorului Executiv.

Intrebat daca social-democratii, care au prima optiune in alegerea unui portofoliu ministerial, au ales Ministerul Administratiei si Internelor, Iliescu a spus ca nu il intereseaza optiunile PSD in materie de ministere, nefacand parte din conducerea executiva partidului.

Iliescu a precizat ca a venit la sedinta social-democratilor pentru a le da sfaturi cu privire la viitorul Guvern."Nu ma intreseaza optiunile, un singur lucru ma interseaza: acest Guvern va avea o misiune grea si pentru ambele partide este important sa mearga cu oameni solizi, cu oameni seriosi, profesionisti, nu alte criterii, nu criterii subiective, nu criterii politice. Prefer sa merg cu un ne-membru de partid, dar care sa fie stapan pe probleme in domeniul dat pentru ca se va confrunta cu probleme serioase", a spus Iliescu.

Presedintele de onoare al PSD a spus ca nu da crezare ipotezei impartirii portofoliilor si a nominalizarii ministrilor la Palatul Cotroceni. Afirmatia lui Iliescu vine in contextul in care atat marti, cat si miercuri dimineata, au fost vehiculate intalniri intre liderii PSD si PD-L si presedintele Traian Basescu, la Palatul Cotroceni.