Liderii PSD au decis prin vot sa ceara conducerea Ministerul Administratiei si Internelor, social-democratii avand dreptul sa aleaga primii ce portofoliu aleg din cadrul noului Guvern.

Reprezentantii PSD au supus la vot ce minister sa aleaga, intrucat in cadrul partidului erau opinii diferite. Unii membri PSD doreau sa aleaga Ministerul de Interne, in vreme ce altii solicitau Ministerul Transporturilor, transmite NewsIn.

Inaintea intalnirii liderilor PSD, singurul care si-a exprimat clar optiunea a fost Miron Mitrea, care a spus ca "transporturile sunt cele mai impotante". El a spus ca isi doreste acest minister pentru PSD si ca este vorba si de "o chestiune personala si sentimentala".

PSD va merge la intalnirea cu PDL, la care urmeaza sa se imparta ministerele. Intrucat PDL a dat premierul, PSD are dreptul de prima alegere a unui portofoliu, acesta fiind MIRA. Procedura de alegere a ministerelor convenita de cele doua partide prevede ca PDL sa isi va aleaga apoi doua ministere, cele doua partide optand ulterior pentru cate doua ministere, pana la epuizarea listei portofoliilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.