Daca la Senat coalitia guvernamentala a reusit sa-si asigure o cale de a-l inlocui pe Nicolae Vacaroiu, la Camera, Adrian Nastase mai poate sta linistit cel putin pana la toamna. Comisia pentru elaborarea Regulamentului a cerut, ieri, Biroului Permanent sa aprobe amanarea termenului pentru depunerea raportului pana la 1 octombrie, dar nu a reusit sa obtina decat data de 1 septembrie. Presedintele organismului, pesedistul Ioan Bivolaru, a argumentat solicitarea prin faptul ca grupurile parlamentare au formulat nu mai putin de 583 de amendamente la Regulament, care nu au putut fi dezbatute in timp util.

Mai mult, Bivolaru spune ca unele partide au intarziat cu depunerea acestor propuneri si ca mai multi deputati ai PD, ai Partidului Conservator si ai minoritatilor nationale au fost ocupati cu lucrul la alte comisii si nu au luat parte la sedintele celei pentru Regulament. Prin urmare, reprezentantii vor fi nevoiti sa lucreze si pe perioada vacantei parlamentare la documentul care poate permite inlocuirea din functie a presedintelui Camerei Deputatilor, la propunerea a trei grupuri parlamentare si cu acordul a jumatate plus unu dintre deputati. Amanarea acordata ieri poate fi considerata o mica victorie pentru pesedisti, care se opun cu toate fortele schimbarii lui Adrian Nastase. Pana acum, Comisia respectiva nu a reusit sa se puna de acord decat asupra modalitatii de schimbare a secretarului general al institutiei si al adjunctului acestuia.

Adevarul

Sursa: AdevarulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.