Presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, considera ca din start propunerea lui Theodor Stolojan pentru functia de premier a fost o alegere gresita si ca retragerea acestuia nu ar fi intamplatoare, dar spera ca Emil Boc va fi o nominalizare mai “fericita”.

„Cred ca de la inceput a fost o alegere gresita, pentru ca este evident ca Theodor Stolojan nu avea sprijinul politic necesar in cadrul partidului sau si, ca atare, a jucat precum s-a vazut in aceste zile, un rol cu totul si cu totul minor, cand primul-ministru ar fi trebuit sa fie cel care sa armonizeze punctele de vedere, din punct de vedere politic, ar fi trebuit sa lucreze la schita programului de guvernare si la toate celelalte elemente care tin de functionarea coalitiei”, a declarat Tariceanu, potrivit NewsIn.

Liderul PNL afirma despre coalitia guvernamentala dintre PSD+PC si PD-L ca este „macinata” de anumite probleme serioase si nu are certitudinea ca noul nominalizat pentru functia de prim ministru, Emil Boc, va putea sa ajute la solidificarea acestei coalitii guvernamentale.

„Am serioase indoieli in ceea ce priveste soliditatea acestei coalitii si iata ca o parte din elementele legate de aceaste indoieli apar la suprafata. Retragerea lui Theodor Stolojan din cursa nu este chiar intamplatoare, ea este reflexul unor probleme serioase care macina de la inceput aceasta coalitie(...) Nu stiu daca domnul Boc va avea capacitatea necesara sa se impuna din punct de vedere politic pentru a armoniza punctele de vedere ale celor doua partide si a duce la formarea unei coalitii solide”, a afirmat premierul in functie, Calin Popescu Tariceanu.

Totodata, Tariceanu afirma ca situatia de incertitudine creata de retragerea lui Stolojan nu este benefica in momentul in care ar fi trebuit sa aiba loc formarea noului Guvern si validarea acestuia de catre Parlament. ”Nu imi doresc decat un singur lucru, in calitate de prim ministru inca in functie, sa incheiem aceasta faza, -obligatorie, desigur, dar ar fi necesar cat mai scurta- a negocierilor pentru formarea viitorului Guvern si sa ajungem in Parlament pentru obtinerea votului de incredere”, a mai spus Tariceanu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.