Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat luni ca decizia lui Theodor Stolojan de a nu-si mai asuma conducerea Guvernului de coalitie e o surpriza pentru social-democrati, dar ca acest lucru nu influenteaza relatia dintre cele doua partide pentru ca intelegerea se mentine.

"Este decizia dansului si nu cred ca este in caderea mea sa comentez o decizie personala. E o decizie pe care i-o respectam, decizia ii apartine. (...) Nu va ascund ca aceasta decizie surprinzatoare a dlui Stolojan a ridicat si anumite semne de intrebare, dar in mod clar trebuie sa analizam cu cei de la PD ce inseamna din punct de vedere al functionarii viitorului Guvern acest anunt, care a fost un caz de forta majora", a declarat liderul PSD, la finalul unei sedinte informale cu colegii sai, potrivit NewsIn.

Geoana a spus ca PSD a fost "informat" de cei de la PD-L si de presedintele Romaniei, care au prezentat "situatia fortuita in care ne aflam".

Social-democratul a anuntat ca liderii celor doua partide se vor intalni azi, la 16.00, pentru "a analiza toate elementele ce decurg din aceasta situatie surprinzatoare pentru noi". Intrebat daca decizia lui Stolojan influenteaza modul de functionare al coalitiei, Geoana a spus: "Noi suntem oameni seriosi, am semnat ieri un parteneriat, cand intram intr-un astfel de acord intelegem sa avem responsabilitate, seriozitate. Suntem in interiorul unui parteneriat, lucrurile pentru noi sunt clare, dar din punct de vedere al acestor modificari va trebui sa discutam".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.