Primarul municipiului Sfantu-Gheorghe, judetul Covasna, Antal Arpad (UDMR) sustine ca PSD si presedintele acestuia, Mircea Geoana, pot demonstra ca acest partid nu este unul xenofob daca voteaza, pana in data de 15 martie, proiectul legii minoritatilor nationale, depus la Camera Deputatilor.

"PSD are posibilitatea de a demonstra ca nu este un partid xenofob si Mircea Geaona ca nu este un personaj politic xenofob prin faptul ca va vota, pana la 15 martie (Ziua Maghiarilor de Pretutindeni n.r.), proiectul legii minoritatilor nationale depus la Camera Deputatilor. Daca doreste sa demonstreze Romaniei si Europei faptul ca intr-adevar nu este un partid xenofob, atunci sa voteze aceasta lege a minoritatilor”, a declarat, luni, in cadrul unei conferinte de presa, Antal Arpad.

Acesta a subliniat ca prin votarea proiectului de lege a minoritatilor de catre PSD vor putea spune ca eliminarea UDMR de la guvernare nu a fost una pe motive etnice, ci din considerente politice, transmite corespondentul NewsIn.

Antal a sustinut luni, intr-o conferinta de presa comuna cu presedintele Consiliului Judetean Tamas Sandor, ca oferta PD-L nu putea fi acceptata de catre UDMR si democrat-liberalii erau constienti ca o asemenea propunere nu va fi acceptata de membrii Uniunii.

"Nu ne sperie opozitia, avem totusi functii importante in administratia publica prin care putem ajuta comunitatea care ne-a propulsat in aceste functii. Evident ca ne-ar fi mult mai usor daca am primi sprijin din Bucuresti, asa cum am primit si pana acum, cat era UDMR la guvernare”, a mai precizat Antal.

Presedintele CJ, Tamas Sandor, a declarat si el ca UDMR dorea sa se afle la guvernare intrucat de acolo pot fi rezolvate programele si problemele judetului si localitatilor, insa nu se poate cobori sub un anumit nivel, facand referire la propunerea PD-L sa dea Uniunii cateva pozitii executive de secretari de stat.

Primarul din Sfantu-Gheorghe, Antal Arpad si presedintele CJ, Tamas Sandor, au organizat, luni, o conferinta de presa comuna, in fata sediilor PSD si PD-L Covasna, care functioneaza in acelasi imobil. Cei doi purtau unul cravata rosie si celalalt cravata portocalie si au lansat catre conducerile celor doua partide, PSD si PD-L, o invitatie pentru discutii privind proiectele judetului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.