Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat luni ca renuntarea lui Theodor Stolojan este un semnal ca abia formata coalitie PD-L-PSD a inceput cu stangul, dar a adaugat ca este totusi firesc ca presedintele uneia dintre formatiuni sa conduca Guvernul.

Marko a refuzat sa comenteze nominalizarea lui Emil Boc ca premier desemnat, dar a subliniat ca totusi este firesc ca unul dintre presedintii celor doua formatiuni din coalitia de guvernamant sa fe prim-ministru, transmite NewsIn.

Aceasta coalitie a inceput cu stangul, este un semn rau ca dupa cateva zile isi anunta demisia, deci deja nu functioneaza conventia stanga-dreapta”, a afirmat presedintele UDMR.

Presedintele Traian Basescu a declarat ca a luat nota de depunerea mandatului de catre Theodor Stolojan si ca va anula decretul prin care acesta a fost desemnat premier, urmand ca in locul lui sa fie numit Emil Boc, premier desemnat.

Premierul desemnat, Theodor Stolojan, a anuntat luni ca a decis sa-si depuna mandatul de prim-ministru desemnat la presedintele Traian Basescu, argumentand ca presedintii PD-L si PSD trebuie sa-si asume functiile de prim-ministru si de presedinte al Senatului.

"Argumentul meu este ca cei doi presedinti care au semnat Parteneriatul pentru Romania trebuie sa-si asume garantia realizarii acestui parteneriat prin cele mai importante functii in stat: functia de prim-ministru si functia de presedinte al Senatului", a declarat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.