"Cred ca nu a fost o decizie buna. A fost o decizire care intr-un fel avea si sensul de umilinta al parternerului in aceasta coalitie, care ar trebui sa renunte la cei doi prim-ministri propusi in campania electorala si sa vina cu un tert. Iata ca, pana la urma, se va ajunge la aceasta solutie cu riscul si pretul unei pierderi de credibilitate, atat pe plan intern, cat si pe plan extern", a declarat presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, potrivit NewsIn.

De asemenea, Nastase critica decizia lui Traian Basescu de a il numi pe Theodor Stolojan pentru functia de prim-ministru, desi cunostea problemele de sanatate ale acestuia inca de acum cativa ani. "Eu cred ca domnul Stolojan chiar este bolnav. Ce ma deranjeaza in toata aceasta poveste este ca prietenul lui (n.r. Traian Basescu), care stia de acum patru-cinci ani ca este bolnav si plangea atunci cand a descoperit ca este bolnav, l-a pus in aceasta situatie extrem de jenanta (...) Nu inteleg de ce aceasta presiune pentru a il pune in frutea unui Guvern doar pentru ca Traian Basescu sa aiba omul lui la conducerea Guvernului", a mai spus Nastase.

Intrebat de jurnalisti daca este posibil ca aceasta schimbare ar putea provoca o rupere a aliantei din partea PD-L, Adrian Nastase a afirmat ca "intr-o tara cum este Romania in momentul de fata, orice este posibil." Adrian Nastase a mai precizat ca spera ca protocolul semnat sa dureze mai mult de o noapte.