Senatorul Adrian Cioroianu a declarat, vineri, la Timisoara, ca negocierile PNL cu PD-L au fost blocate din start deoarece liberalii nu puteau accepta ca pentru functia de prim-ministru sa fie desemnat Theodor Stolojan.

"Negocieri in adevaratul sens al cuvantului intre PNL si PD-L nu au avut loc. Cand ne-am dus la presedintele Basescu, prima idee era ca sunt sanse ca Stolojan sa fie prim-ministru. Au blocat orice negocieri. Nu poti accepta ca prim-ministru un om care a dezertat din partidul tau. Eu am lucrat cu Stolojan, dar sunt lucruri posibile si imposibile. Este imposibil ca intr-un Guvern condus de Stolojan sa apara PNL”, a afirmat Cioroianu, transmite corespondentul NewsIn.

Pe de alta parte, Cioroianu a mai spus ca exista lucruri care sa uneasca PNL si PD-L in ceea ce priveste programul politic. „Noi am tinut la conditiile noastre in intalnirile cu PD-L. Cu PSD era mai simplu. Nu ne furam electoratul, singura noastra discutie era pe cota unica”, a mai spus presedintele interimar al PNL Timis.

PNL, potrivit lui Cioroianu, va ramane in opozitie. „Va fi singura opozitie reala. Suntem un partid de 20%. In opozitie ai sanse sa cresti”, a adaugat el.

In alta ordine de idei, Adrian Cioroianu si-a exprimat deja intentia de a candida la alegerile europarlamentare. Pana atunci, el vrea sa continue reconstructia filialei Timis a PNL. „Ne vom opune dinamitarii administratiei locale. Nu mi se pare deloc un gest intelept sa reconfigurezi brutal
administratia”, a mai declarat senatorul cu privire la zvonurile privind o posibila schimbare a majoritatii in CL Timisoara si CJ Timis.

La alegerile locale, PNL a semnat un protocol administrativ cu PSD si PNTCD prin care au format majoritate in CL Timisoara. Primarul Gheorghe Ciuhandu, dar si social-democratii au declarat ca nu vor sa schimbe partenerii de alianta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.