Premierul Calin Popescu-Tariceanu a semnat decizia de eliberare din functie a lui Mihai Gheorghiu, secretar de Stat pentru Relatiile cu Romanii de Pretutindeni la Ministerul Afacerilor Externe, precum si a altor demnitari, potrivit unui comunicat al Executivului.

Guvernul precizeaza ca, in toate cazurile de eliberare din functie, decizia a fost luata la cererea respectivelor persoane. Pe langa Mihai Gheorghiu, au mai eliberati din functie, Monica Mihaela Barbuletiu-vicepresedinte, cu rang de subsecretar de stat, al Agentiei Romane pentru Investitii Straine si Viorel Palasca-secretar de stat la Ministerul Economiei si Finantelor.

De asemenea, premierul Tariceanu a semnat promovarea temporara a Nelutei Mihaela Petrescu in functia de secretar general adjunct al Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile.

Mihai Gheorghiu are 41 de ani si a fost numit secretar de stat in Ministerul Afacerilor Externe la data de 18 martie 2005, iar din noiembrie 2006 este si seful Departamentului pentru relatiile cu romanii de pretutindeni. Activitatea lui a devenit deosebit de importanta mai ales dupa 1 ianuarie 2007, cand comunitatea de romani din afara granitelor a crescut considerabil.

Deciziile intra in vigoare la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.