Echipele de negociere redacteaza un document prin care stabilesc cum se impart functiile, de la cele mai importante in stat pana la ultimele posturi de directori din institutiile descentralizate din judete.

Peste 3.000 de functii. Aceasta este tema de casa a celor doua echipe de negociere ale PSD si PDL pentru formarea viitorului guvern. O tema care va fi rezolvata prin incheierea unui acord scris, care va prevede in cele mai mici detalii modul in care se vor imparti toate aceste posturi guvernamentale.

Dupa un algoritm simplu, jumatate-jumatate, echipele de negociere isi impart functiile din aparatul central (ministere, agentii), dar si in institutiile descentralizate din teritoriu. Se scot la bataie circa 20 de functii de ministru, aproximativ 80 de functii de secretar de stat, inca vreo suta de secretari de stat, adjuncti, sute de directori, sute de directori adjuncti.

La fiecare dintre acestia se mai adauga si aparatul de lucru al consilierilor.

Mai sunt apoi functiile de conducere in institutiile descentralizate, cam 40-50 pe fiecare judet. In total, suma functiilor de conducere care vor fi negociate in aceasta perioada sare de 3.000. Daca insa schimbarile vor avea loc pana la nivelurile cele de mai jos, numarul total de posturi poate ajunge chiar si la 10.000.

Negocierile pentru impartirea functiilor au fost suspendate pe parcursul zilei de joi, s-a lucrat doar pe sectiuni tehnice la programul de guvernare. Din mai multe motive.

Motivul neoficial este ca Traian Basescu si Theodor Stolojan au plecat la Bruxelles. Un alt argument tine de faptul ca cele doua partide au luat o pauza de negocieri dupa ce miercuri s-a ajuns la un blocaj cu privire la participarea UDMR in coalitia care va forma Guvernul.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.