Europarlamentarii socialisti sunt nemultumiti de decizia pesedistilor de a se asocia cu democrat-liberalii. In plus, acestia sustin ca PSD greseste atunci cand exclude UDMR din viitoarea formula de guvernare.

Socialistii europeni critica decizia PSD de a se asocia cu PDL la guvernare si de cedarea scaunului de premier democrat-liberalilor, sustine liderul eurodeputatilor social- democrati, Adrian Severin.

Potrivit acestuia, o serie de lideri eurosocialisti le-au transmis colegilor romani din PE ca au rezerve fata de ideea formarii unei coalitii de guvernare intre cele doua partide, considerand ca PD-L este "mai putin un partid ideologic si mai mult un partid personal al presedintelui Basescu”.

In plus, socialistii europeni cred ca o asemenea alianta intre cele doua partide va crea confuzie in randurile electoratului PSD, iar asta ar putea costa partidul lui Geoana la europarlamentarele si prezidentialele din 2009.

Totodata, socialistii europeni cred ca PSD a gresit atunci cand a decis sa respinga cooptarea UDMR in coalitia guvernamentala.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.