Varianta sustinerii parlamentare a PNL pentru un Guvern minoritar PD-L-UDMR este discutata intre liderii liberali si cei democrat-liberali, potrivit unor surse PNL si UDMR, neconfirmate de PD-L.

In conditiile in care negocierile PD-L-PSD par a se afla in impas din cauza refuzului social-democratilor de a accepta si UDMR la guvernare, exista discutii si tatonari intre democrat-liberali si liberali pentru gasirea unei formule de colaborare, potrivit unor surse liberale. Acestea au precizat, pentru NewsIn, ca PD-L ar fi contactat lideri ai PNL pentru a le solicita sprijin parlamentar pentru un Guvern minoritar PD-L-UDMR. De altfel, liderul PNL Adrian Iorgulescu afirmat joi, la Realitatea Tv, ca "au fost contactati anumiti oameni pe langa PNL", "pe la colturi", cu astfel de propuneri. "PNL nu vrea la guvernare", a mai precizat el.

Potrivit unor surse liberale, unii lideri PNL considera ca ar fi posibila si varianta sustinerii parlamentare, mai ales ca le confera mai multa putere de a-i "santaja" pe cei de la putere. Pe de alta parte, ar exista si o mai mare garantie ca PNL nu ar disparea intr-o opozitie de doar 20%. Altii insa asteapta din partea PD-L o oferta oficiala inainte de se exprima. Pe de alta parte, surse PD-L sustin ca nu ar fi reale informatiile venite dinspre liberali si ca nu ar fi abandonata varianta de guvernare intre PSD si PD-L.

Democrat-liberalii admit, noficial, ca negocierile cu PSD merg mai greu in ultimele zile din cauza intrarii la guvernare a UDMR.

Prim-vicepresedintele PD-L Adriean Videanu a declarat ca liderii PD-L si PSD nu se vor intalni pentru negocieri politice, ci vor fi doar intalniri ale echipelor de experti care incearca armonizarea programelor anticriza, data fiind absenta din tara a premierului desemnat.

Premierul desemnat Theodor Stolojan se afla joi la Bruxelles, unde au loc activitati in comisii parlamentare si in grupurile politice ale Parlamentului European.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.