Ministrul justitiei, liberalul Catalin Predoiu, a criticat, joi, faptul ca Theodor Stolojan nu a inclus reforma justitiei intre prioritatile anuntate in prima declaratie pe care a facut-o presei dupa ce a fost desemnat premier de catre seful statului.

"Am remarcat ca in cadrul acestor directii prioritare nu este enumerata si reforma justitiei, continuarea acestei reforme, si de aceea cred ca aceasta este o eroare care se face, pentru ca, fara continuarea reformei justitiei, reforma ansamblului societatii romanesti nu poate fi completa. Cred ca se ignora de catre clasa politica caracterul esential al reformei justitiei si mai ales dimensiunea ei nu numai interna, cat si externa", a declarat, joi, Catalin Predoiu.

Decretul prezidential prin care Theodor Stolojan este desemnat candidat la functia de prim-ministru a fost publicat, joi, in Monitorul Oficial.

Stolojan a declarat ca, dupa ce va primi votul Parlamentului, viitorul Guvern va pregati, "extrem de urgent" bugetul pentru anul viitor si reformele "esentiale pentru progresul Romaniei" in educatie, sanatate sau administratie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.