Demisia lui Ioan Talpes din PSD are menirea sa pregateasca constructia unei noi formatiuni politice pentru Ion Iliescu, sustin surse din partid. De altfel Talpes a declarat ca demisia lui a fost motivata de felul in care s-au comportat pesedistii fata de Ion Iliescu. De asemenea, Talpes a declarat de mai multe ori in ultima perioada ca demisia lui va fi urmata de plecarile din partid ale altor nume grele. Potrivit surselor citate, unul dintre scenariile ce vizeaza viitorul politic al lui Ion Iliescu prevede constructia unei formatiuni politice pe scheletul organizatoric al unui partid deja existent, iar acela ar putea fi Partidul Conservator al lui Voiculescu.

Conform informatiilor noastre, Ioan Talpes a avut o intalnire cu Dan Voiculescu pentru a discuta amanuntele unui eventual transfer al gruparii Iliescu la PC. Se pare ca alaturi de Talpes vor pleca din PSD la un moment dat Dan Mircea Popescu, Serban Nicolae, Corina Cretu, Octav Cozmanca, Rodica Stanoiu. Fosti umanisti, actuali conservatori, vorbesc si ei despre aceasta constructie spunand ca, in cazul concretizarii scenariului mentionat, este posibil ca partidul sa-si schimbe din nou doctrina, conservatorismul de dreapta nefiind bineinteles compatibil cu viziunile stangiste ale lui Ion Iliescu. Se vorbeste, de asemenea, ca si Adrian Nastase este luat in calcul ca unul din numele grele ce ar urma sa intareasca noua formatiune politica.

Nastase de altfel s-a remarcat prin declaratii publice extrem de binevoitoare fata de Ion Iliescu, de care nu vrea sa se distanteze sub nici o forma. Cert este ca, in cazul in care strategia lui Iliescu de a eroda PSD din interior, izolandu-l pe Mircea Geoana si incurajand conflictele dintre Nastase, Mitrea si presedintele partidului, nu va da roade, va avea la dispozitie varianta de avarie, pregatita de Talpes pe terenul lui Voiculescu.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.