Ca orice lucru facut cu comunisti, si „Catalogul Fostilor“, suplimentul nostru cu dinozauri din trecutul apropiat, a avut, vorba aia, neajunsuri. Adica ne-au lipsit unele nume din lista. Vom indrepta situatia acum. Sa pornim la drum, voiosi pionieri! Saptamana asta: Constantin Cibu, primarul PNL al Brailei.

Ca orice lucru facut cu comunisti, si "Catalogul Fostilor", suplimentul nostru cu dinozauri din trecutul apropiat, a avut, vorba aia, neajunsuri. Adica ne-au lipsit unele nume din lista. Vom indrepta situatia aici.

Sa pornim la drum, voiosi pionieri!

Constantin Cibu, actualmente primar PNL al Brailei
A candidat din partea PNL si a cistigat; s-a hotarit in ultima clipa sa candideze pe lista liberala, deoarece nu a putut sa intre pe lista PSD, locul fiind ocupat la vremea respectiva, pe rind, de fostul prim-secretar PCR, apoi de fostul prim-secretar UTC.
Pina la al XIV-lea Congres al PCR, cel din 1989, Cibu a fost membru supleant al CC al PCR. Dupa Congres, a fost promovat membru plin al CC al PCR, functie de care n-a apucat sa se bucure prea mult timp. Noroc insa ca democratia ii ofera astazi sansa sa continue ce a inceput atunci, recte cariera de politician.

A fost director general al uzinelor "Progresul" Braila, si aici l-a prins si Revolutia. Nu l-au prins insa si muncitorii, care doar au reusit sa-l alunge din fabrica, in 1990. Nu l-au alergat insa cu hotarire, din moment ce Cibu a reusit sa plece de la uzina nu doar cu muncitorii pe urme, ci si cu citeva instalatii, inclusiv instalatia de preparare a sifonului pentru muncitori - dar si cu contractele pe care le avea "Progresul" cu Mannesman din Germania.
In anul 2005, este patron al unei fabrici de utilaj industrial si al uneia de biscuiti si produse de patiserie, cu care participa la programul "Laptele si cornul", in urma sprijinului pe care l-a primit, dupa ce a ajuns primar al municipiului Braila, din partea actualului presedinte al Consiliului Judetean si al PSD-ului local, Gheorghe Bunea Stancu. Despre care vom face unele lamuriri pe linie de partid in saptamina care vine.

Constantin Cibu este celebru si prin faptul ca are legaturi strinse cu lumea dubioasa a orasului, unuia dintre batausii braileni fiindu-i incredintata paza uzinelor "Progresul". |n prezent, jmekerul in cauza detine monopolul transportului local de persoane in regim maxi-taxi.
Va urma. Adica vor urma: Gheorghe Bunea Stancu, presedintele Consiliului Judetean Braila si al PSD Braila, si Vasile Varga, notar, fost notar-sef al judetului Braila.


Despre autor:

Academia Catavencu

Sursa: Academia Catavencu


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.