Vicepresedintele PCM Covasna, Gazda Zoltan, considera ca pentru comunitatea maghiara ar fi mai bine daca UDMR nu ar intra la guvernare, afirmand ca din opozitie Uniunea s-ar stradui mai mult sa reprezinte interesele comunitatii, pentru "a dovedi ca exista".

"Comunitatea maghiara precis ar castiga, pentru ca UDMR timp de 12 ani nu a dus o politica externa cu care putea sublinia si contura problematica maghiarimii din Romania, in speranta acordarii unui sprijin de la foruri europene. A reprezentat doar Guvernul, nu si maghiarimea”, a declarat, marti, corespondentului NewsIn, vicepresedintele PCM Covasna, Gazda Zoltan.

Conform lui Gazda, din opozitie UDMR s-ar putea stradui mai mult decat pana acum pentru a reprezenta interesele comunitatii maghiare, intrucat “trebuie sa dovedeasca ca exista”.

In alta ordine de idei, Gazda a mai spus ca, in opinia lui, UDMR va ajunge totusi la guvernare, alaturi de PD-L, intr-un guvern minoritar. "Se gandesc la presedintie acum, nu la guvernare. Peste un an, cand vor fi alegerile, daca va fi Guvern minoritar se poate schimba, dar acum e vorba de un an, si in ceilalti trei pot schimba formula de guvernare”, a mai afirmat liderul PCM.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.