"Constatam ca exista doua forte politice ce si-au aratat disponibilitatea de a merge alaturi de PD-L in constituirea unei majoritati guvernamentale. Pozitia noastra a ramas constanta, aceea de a constitui un guvern cu puternica sustinere parlamentara care sa raspunda provocarilor prin care trece acum Romania", a declarat Emil Boc la finele sedintei de luni a Biroului Permanent National al PD-L.

Democrat-liberalul a afirmat ca seria discutiilor va continua doar cu partidele care sunt deschise unei colaborari cu PD-L. "Asa ne arata aceasta poza a zilei, de luni , 8 decembrie: mergem sa discutam cu cei care si-au aratat disponibilitatea de a merge alaturi de noi intr-o formula guvernamentala majoritara", precizat presedintele PD-L.

Boc a anuntat ca o noua runda de negocieri cu PSD va avea loc, cel mai probabil, in cursul diminetii de marti. Pedelistul a cerut partenerilor de discutie ca negocierile sa fie derulate cat mai rapid. "Suntem constienti ca trebuie sa dam Romaniei cat mai repede un Guvern si cred ca politicienii ar trebui sa grabeasca ritmul negocierilor", a afirmat democrat-liberalul.

PD-L isi mentine propunerea pentru postul de premier, anume Theodor Stolojan, Boc precizand insa ca presedintele tarii are dreptul constitutional de a desemna un candidat la postul de premier.

PSD a decis sa intre la guvernare cu PD-L