Liderul PC, Daniela Popa, este vizata de procurorii anticoruptie intr-un dosar disjuns din cel in care Dan Voiculescu a fost trimis in judecata, deoarece ea ar fi comunicat DNA date nereale despre membrii partidului cercetati pentru privatizatizarea Institutului de Cercetari Alimentare.

Potrivit reglementarilor juridice indicate de procurori in rechizitoriul prin care Dan Voiculerscu a fost trimis in judecata, Daniela Popa ar fi cercetata pentru falsificarea unui inscris sub semnatura privata si favorizarea unor persoane care au tainut bunuri provenite din infractiuni.

Astfel, arata procurorii, Daniela Popa, in functia sa de presedinte al Partidului Conservator, ar fi comunicat, in martie 2008, date nereale despre calitatea de membru al formatiunii politice a lui Sorin Pantis, fost ministru al telecomunicatiilor, care a fost si el trimis in judecata alaturi de Dan Voiculescu. DNA arata Daniela Popa le-ar fi furnizat procurorilor anumite date printr-o adresa oficiala, in conditiile in care, pe site-ul oficial al PC, Pantis era mentionat ca membru al Biroului Permanent la propunerea presedintelui formatiunii.

Tot Daniela Popa ar fi dat date nereale despre Gheorghe Mencinicopshi, care, potrivit liderului PC, nu ar fi indeplinit vreo functie in conducerea partidului, desi pe site-ul PC acesta era mentionat ca membru al Biroului Permanenent la propunerea presedintelui partidului.

Popa ar fi furnizat informatii nereale si despre Jean-Catalin Sandu, de asemenea deferit justitiei. Astfel, potrivit rechizitoriului, liderul PC ar fi declarat ca Sandu este membru al partidului din 2005 si ca nu ar fi indeplinit nicio functie in cadrul formatiunii, desi, potrivit declaratiei de interese acestuia, el ar fi detinut functia de secretar executiv al PC, fiind membru din 2003. Mai mult, potrivit propriilor declaratii, Sandu a fost numit vicepresedinte al AVAS la propunerea Biroului Permanent al PC prin decizia primului ministru din august 2004.

Tribunalul Bucuresti a fixat pentru 6 ianuarie primul termen al procesului in care DNA l-a trimis in judecata pe liderul PC, Dan Voiculescu, alaturi de fostul ministru al telecomunicatiilor, Sorin Pantis, si alte 11 persoane, pentru privatizarea frauduloasa a Institutului de Cercetari Alimentare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.