Liderul PD-L Emil Boc a declarat ca va propune BPN sa aiba in vedere o colaborare cu UDMR in orice formula guvernamentala pe care democrat-liberalii o vor negocia cu celelalte formatiuni politice si ca nu este exclusa nicio varianta de guvernare, printre care si un Guvern minoritar.
"Optiunea noastra este sa avem UDMR in orice formula de guvernare pe care o vom concepe", a spus Emil Boc, dupa intalnirea pe care a avut-o luni dimineata cu liderii UDMR, potrivit NewsIn.

Emil Boc a spus ca programele de guvernare propuse de PD-L si UDMR sunt compatibilie, incepand cu mentinerea cotei unice de impozitate, neimpozitarea profitului reinvestit si pana la necesitatea descentralizarii institutiilor, dublate de descentralizarea bugetelor. "Avem nuante si nu puncte ireconciliabile", a spus Emil Boc.

La randul lui, liderul UDMR Marko Bela a spus ca va propune Consiliului Permanent al UDMR, care se intruneste luni, continuarea discutiilor cu PD-L cu scopul formarii unei coalitii guvernamentale si a unui Guvern.

Intrebat daca UDMR va colabora cu PD-L chiar si in cazul unui Guvern minoritar, Marko a spus ca aceasta varianta nu este exclusa, dar e de dorit o sustinere parlamentara puternica. "Chiar si intr-un Guvern minoritar, dar cred ca nu ar fi solutia optima. E nevoie de o sustinere parlamentara stabila", a spus liderul UDMR.

La aceeasi intrebare, liderul PD-L Emil Boc a spus ca "din acest moment nu e exclusa nicio varianta de guvernare in jurul PD-L" si ca va fi luata o decizie in cadrul Biroului Permanent National, care se intruneste luni, incepand cu ora 11.00. "Se inchide incet-incet cercul", a spus Boc, care a sustinut ca e timpul sa fie luata o decizie, dupa trei zile de negocieri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.