Presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, a declarat vineri, la finalul consultarilor de la Cotroceni, ca numai garantia detinerii de catre PNL a functiei de prim-ministru ofera certitudinea punerii in practica a programului de guvernare al partidului.

„Toate aceste lucruri nu pot fi realizate decat daca exista niste garantii politice clare, care inseamna ca Guvernul va fi condus de un premier din partea PNL”, a declarat Tariceanu. El a enumerat din nou conditiile impuse de liberali pentru a intra la guvernare - printre care mentinerea cotei unice, impozite redus si independenta justitiei. Liderul PNL a spus ca justitia nu trebuie sa se mai faca la televizor, sub forma de "linsaj politic", ci in instanta, potrivit NewsIn.

Tariceanu a spus ca i-a inmanat presedintelui Traian Basescu planul de actiune al liberalilor, care vizeaza cresterea economica si crearea de locuri de munca si i-a spus ca liberalii sunt dispusi sa negocieze cu toate partidele "incepand de la dreapta la stanga".

„I-am aratat ca avem disponibilitate de a discuta cu toate partidele, incepand de la dreapta la stanga, nu avem niciun fel de preferinta. Prin urmare, putem sa discutam cu UDMR, cu care am si facut o discutie si intelegere prealabila, si cu PSD-ul discutam, si cu PD-L-ul, cu toata lumea, insa fara sa facem concesii de la ceea ce reprezinta interesele electoratului liberal, al celor care au votat la alegeri”, a declarat liderul liberal.

Tariceanu a reiterat, la inceputul discutiei, concluziile sedintei conducerii liberale de joi seara, si anume conditia, pentru intrarea la guvernare, referitoare la respectarea programului de crestere economica prezentat de liberali. Intrebat de presedintele Basescu daca este negociabil acest program, Tariceanu a spus ca sunt anumite puncte la care liberalii nu renunta, cum ar fi cota unica sau "alte elemente care sunt deja puse in practica".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.