Miliardarul din Pipera sustine ca esecurile pe banda rulanta ale partidului si familia l-au convins sa spuna adio politicii. Fostii sai sfatuitori se indoiesc ca decizia acestuia e definitiva. Pana una alta, Becali a renuntat sa mai plateasca chiria sediilor partidului si i-a concediat pe angajatii de la acestea.

Infrangerea in fata Oanei Mizil si esecul PNG-CD de a intra in Parlament par sa fi fost picatura care a umplut paharul pentru Gigi Becali, care pare sa se fi decis, dupa mai multe zile de indoieli. Se retrage din politica. Anuntul a fost facut marti seara la postul B1 TV, in emisiunea favorita a latifundiarului, „Nasul“. Potrivit lui Becali, un cuvant greu in luarea acestei decizii l-ar fi avut si familia, care s-ar fi bucurat pentru infrangerea sa. De altfel, aceeasi reactie de oarecare incantare la auzul vestii a fost oferita si de presedintele clubului Steaua, Valeriu Argaseala, imediat dupa aflarea scorului electoral al patronului: „E bine pentru Steaua ca Gigi va avea timp de echipa acum“, a declarat acesta.

Miliardarul a povestit ca a bagat 10 milioane de euro in partid, dar ca nu regreta nici un ban investit. A refuzat in schimb sa spuna ce se va alege de PNG dupa plecarea sa, dar a subliniat in schimb ca la echipa de fotbal nu va renunta niciodata.

In ciuda faptului ca Becali mai cochetase cu retragerea, vestea i-a luat prin surprindere pe o parte dintre liderii PNG. Vicepresedintele PNG Daniel Fuciu crede ca, dupa plecarea lui Becali, partidul o va lua in jos. „In mod cert va scadea in sondaje. Nu suntem naivi sa nu credem ca nu ne va zdruncina aceasta retragere. Eu sper totusi sa se retraga o perioada si apoi sa revina“, a declarat Fuciu, care insa nu vede in partid un lider apt sa-l inlocuiasca pe latifundiar.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.