Coordonatorul campaniei electorale a PSD, Miron Mitrea, a declarat miercuri ca PSD nu va avea negocieri cu PNL cat timp liberalii raman "cramponati" in propunerea ca actualul premier, Calin Popescu Tariceanu, sa conduca in continuare Guvernul.

"Deocamdata avem semnale ca PNL se cramponeaza de mentinerea lui Calin Popescu Tariceanu ca prim-ministru si in acest moment nu avem ce negocia cu ei, pentru ca nu suntem de acord cu aceasta conditie. Daca vor renunta la aceasta conditie, vom constitui o comisie de negocieri, care se va prezenta la negocieri cu PNL. Daca nu, ce sa negociem cu ei, cu asta nu suntem de acord, am spus-o din primul moment?", a declarat Miron Mitrea, potrivit NewsIn.

Intrucat ziaristii au amintit ca sunt lideri liberali care si-au nuantat declaratiile si ar fi dispusi sa renunte la propunerea ca Tariceanu sa ocupe functia de premier, Miron Mitrea a precizat ca, in conditiile in care aceste informatii sunt adevarate, PSD este dispus sa negocieze. "Daca si domnul Tariceanu are aceeasi pozitie pe care a avut-o si domnul Bogdan Olteanu, atunci vom constitui echipa de negocieri si vom incepe negocieri, daca nu, nu", a mai precizat Mitrea.

In ceea ce priveste componenta comisiei de negocieri, Miron Mitrea a spus ca este posibil ca si el sa faca parte din aceasta comisie.

Presedintele PSD Mircea Geoana a spus, dupa intalnirea cu liderii social-democrati, ca a primit mandat sa inceapa discutiile cu partidele politice intrate in Parlament, care sa conduca la o "stabilitate parlamentara importanta" pentru viitorul Guvern.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.