Senatorul UDMR Eckstein Kovacs Peter considera ca PNL si UDMR ar trebui sa faca alianta cu PD-L pentru a asigura majoritatea necesara modificarii Cosntitutiei.
"Este important ca PNL si UDMR sa mearga brat la brat la negocieri si sa fie factori guvernamentali. Cea mai probabila alianta, cea in firea naturii, ar fi PNL - PD-L - UDMR, iar aceasta majoritate ar fi apta sa modifice Constitutia Romaniei”, a declarat, miercuri, pentru NewsIn, Eckstein Kovacs Peter.

Eckstein, care a pierdut mandatul de senator din Colegiul 2 in favoarea democrat-liberalului Serban Radulescu, a spus ca va folosi aceasta perioada pentru a se odihni si a reflecta la ceea ce va face in viitor. Intrebat daca va accepta un post in viitorul guvern daca UDMR intra la guvernare, Eckstein a spus ca nu poate raspunde in acest moment, dar ca din politica nu iese, "asta e clar”.

Senatorul Eckstein Kovacs Peter a sustinut in ultimii ani modificarea Constitutiei in sensul elimarii sintagmei de stat national din articolul 1, dar si in sensul clarificarii unor dileme pe care actualul text al legii fundamentale le permite, cum ar fi sistemul politic parlamentar versus cel prezidential sau centralizare versus descentralizare, in sensul lipsei din Constitutie a sintagmei de regiune, in articolul privind unitatile administrativ-teritoriale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.