Reprezentantii PSD pun bazele, zilele acestea, asa-zisului "guvern din umbra", a carui structura urmeaza sa fie batuta in cuie, joi, in cadrul Consiliului executiv al partidului. Presedintele PSD, Mircea Geoana, a vorbit despre o structura formata din maxim 15 departamente, care vor sta cu ochii pe actiunile actualului guvern si care vor fi pregatite sa intervina in schema, in eventualitatea in care cei care tin acum fraiele executivului vor fi trasi pe margine. "Este vorba despre o pepiniera de cadre, pe care le vom testa, ii vom tria si, la momentul potrivit, daca vom forma guvernul, ii vom alege de aici", a explicat Geoana rolul acestei structuri paralele de partid.

"Va fi folosita si experienta fostilor ministri sau a vicepresedintilor. Tocmai de aceea speram ca va fi o scoala politica foarte buna", a continuat Geoana, adaugand ca, in Consiliul executiv de joi, vor fi alesi presedintii, vicepresedintii si secretarii acestor sectiuni speciale ale PSD, pe baza propunerilor. In ceea ce priveste o eventuala implicare in aceste structuri executive a unor oameni controversati, care au detinut insa functii-cheie, a caror experienta ar putea fi acum valorificata, cum ar fi Serban Mihailescu, Geoana a lasat portita deschisa, nepronuntandu-se clar ca acesti oameni nu vor inclusi. Geoana a mai comentat ca se pune accent pe implicarea unor oameni noi, in special, din teritoriu, date fiind si nemultumirile celor din tara ca nu au suficienta reprezentare in structurile centrale. Intinderea acestor celule va fi stabilita in conformitate cu importanta domeniului pe care acestea il gestioneaza, criteriu pe baza caruia se va stabili numarul de oameni care vor fi implicati, logistica necesara si resursele care vor fi alocate. "Joi, vom stabili doar presedintii, vicepresedintii si secretarii, urmand ca, pe parcurs, sa stabilim si celelalte chestiuni", a mai declarat Geoana, dand asigurari ca "vor fi cu siguranta si nume noi in structura nominala a departamentelor".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.