Fostul premier s-a prezentat, miercuri, la DNA, unde a studiat o parte din actele celor 80 de volume ale dosarului "Trofeul Calitatii", sustinand ca nu a dat si nu va da declaratii procurorilor, singura solutie pentru rezolvarea cauzei fiind trimiterea dosarului in instanta.
Fostul presedinte PSD a mai afirmat ca se astepta sa fie chemat la DNA, dupa ce el si PSD au avut succes la alegeri, potrivit NewsIn.

Nastase a spus ca "oamenii au inceput sa ia in derizoriu aceste invitatii la DNA". Deputatul PSD a sustinut ca nu exista nicio referire la el in acest dosar, doar "chestiuni contractuale intre diferite firme", aratand ca nu am dat si nici nu dau vreo declaratie la DNA in aceasta cauza.

Dupa ce mai multe dosare ale sale nu au ajuns sa fie judecate in instanta pentru diferite motive procedurale si dupa ce a cerut votul colegilor parlamentari pentru a nu fi cercetat de DNA, Nastase a aratat miercuri, dupa audiere, ca "mi se pare foarte clar ca singura solutie este sa ajung in instanta".

Astfel, Adrian Nastase ii acuza pe procurori ca vor sa eludeze procedurile constitutionale in ceea ce priveste urmarirea penala a fostilor ministri, neapeland la Parlament pentru un aviz in acest dosar.

Social-democratul Adrian Nastase s-a prezentat, miercuri, la ora 9.00, la DNA, fiind citat in dosarul "Trofeul Calitatii", in care procurorii cerceteaza modul de finantare a campaniei sale electorale in 2004.

Proaspatul castigator al unui nou mandat de deputat a stat in sediul Directiei Nationale Anticoruptie in jur de o ora.

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) i-a comunicat, pe 30 octombrie, fostului sef al Inspectoratului de Stat in Constructii, Irina Jianu, invinuita in dosarul "Trofeul Calitatii", ca i s-a pus sechestru aupra unui apartament, potrivit unor surse judiciare.

In data de 6 octombrie, fostul secretar de stat in Ministerul Transporturilor, Ileana Tureanu, s-a prezentat, la DNA, pentru a fi audiata in dosarul "Trofeul calitatii" in care este cercetat fostul premier Adrian Nastase. "Nu le-am fost de folos procurorilor, deoarece nu am participat la respectivele intruniri", a declarat Tureanu. Fostul secretar de stat in guvernarea trecuta a precizat ca a fost citat ca martor in acest dosar.

Fostul secretar de stat in Ministerul Transporturilor, Sergiu Sechelariu, a fost si el chemat, la inceputul lunii octombrie, la DNA, tot in calitate de martor, in dosarul "Trofeul calitatii". "Am fost citat ca martor in dosar, insa eu nu am participat la manifestarile <<Trofeul calitatii>> decat de doua ori, la Iasi si la Cluj, insa atunci nu mai eram secretar de stat. Si nu m-am ocupat de campania PSD, deoarece in iunie 2004 mi-am dat demisia", le-a declarat ziaristilor Sergiu Sechelariu.

Potrivit unor surse judiciare, procurorii au retinut in sarcina fostului presedinte al PSD, Adrian Nastase, faptele prevazute la art. 23, alin. C din Legea 656/2002, pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor, articol care prevede ca "dobandirea, detinerea sau folosirea de bunuri, cunoscand ca acestea provin din savarsirea de infractiuni" constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 12 ani.

Concret, fostul presedinte al PSD este acuzat ca si-a finantat campania din banii platiti de firmele care au participat la concursul "Trofeul Calitatii", organizat de Inspectoratul de Stat in Constructii, drept taxe de participare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.