Seful statului a trimis Parlamentului legea de respingere a Ordonantei de urgenta a Guvernului prin care se acorda dreptul institutiilor de invatamant superior acreditate de catre Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior(ARACIS) de a decide infiintarea, continutul si oportunitatea programelor de masterat cuprinse in domeniile stiintifice ale universitatii.

Prin actul emis de Guvern se da si posibilitatea pentru institutiile de invatamant superior de a infiinta functia de presedinte al universitatii cu atributii prevazute in Carta universitatii.

Presedintele isi motiveaza demersul de a supune actul normativ rexaminarii Parlamentului, prin faptul ca prevederile Ordonantei guvernamentale aveau drept scop introducerea unui proces de evaluare 'si nediscriminatoriu' pentru toate unitatile de invatamant superior din tara.

'Se recunostea astfel importanta atestarii unor standarde de calitate a unitatilor de invatamant care dispun de dreptul de a organiza programe de studii postuniversitare', se arata in motivarea remisa de Basescu Parlamentului.

Seful statului sustine ca de respingere a ordonantei de urgenta a Guvernului va avea un impact negativ asupra dezvoltarii unui invatamant universitar performant.