Prim-vicepresedintele PD-L Theodor Stolojan a declarat marti ca sistemul de vot este "cel mai prost posibil", declarandu-se revoltat de modalitatea in care sunt repartizatele mandatele si anuntand ca in sectorul 1 PD-L va avea un singur mandat de parlamentar, relateaza NewsIn.

"Avantajul nu-l pierdem, dar pur si simplu e foarte greu sa explici cetatenilor, care au votat in sectorul 1 si care au dat in toate colegiile castigatori candidatii PD-L, si din toate colegiile obtinem un singur parlamentar. Ca asa-i sistemul de redistribuire", a declarat Theodor Stolojan.

La fel de revoltat a fost si presedintele organizatiei democrat-liberalilor din sectorul 1, Razvan Murgeanu. "Legea vrea sa spuna ca este vorba redistribuire. Ce redistribuire cand cel de pe locul trei intra in Parlament si cel de pe primul nu? Mai bine era sistemul de vot in doua tururi de scrutin. Eu asa am pierdut cu Chiliman... dar Vox populi vox Dei. Daca aceasta este politica si redistribuire, atunci emigrez in Congo", a spus viceprimarul Capitalei, care a apreciat procedura de redistribuire drept "o porcarie".

Murgeanu a precizat ca singurul pedelist care va obtine mandatul de parlamentar este Costica Canacheu. Ceilalti democrat-liberali urmeaza sa-si piarda mandatele in defavoarea unor liberali precum Crin Antonescu, Bogdan Olteanu si Ludovic Orban "Din punctul meu de vedere sunt toti niste perdanti, mai ales ca PD-L a facut in sectorul 1 campanie corecta, nu a aratat electoratului paiul din ochiul vecinului", a conchis Razvan Murgeanu.

Candidatii PD-L in sectorul 1 au fost Cornelia Cazacu si Ionut Popescu pentru Senat si, la Camera Deputatilor, Gheorghe Groza, Anca Constantinescu, Irinel Cristu, si Costica Canacheu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.