Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat luni ca PSD are sanse in continuare sa dea premierul si sa faca guvernul, chiar daca s-ar clasa si pe locul doi, potrivit NewsIn.
Iliescu a declarat ca nu crede ca PSD va ocupa locul al doilea si s-a aratat optimist ca social-democratii au aceleasi sanse ca pana acum de a forma guvernul. "PSD va fi primul partid. Aceasta rasturnare eu nu cred in ea pana nu vad rezultatele", a declarat liderul PSD. Intrebat ce se va intampla daca PSD se va clasa totusi pe locul doi, dupa PD-L el a spus ca "e acelasi lucru, e ca si cum ar fi locul unu". "Aicea n-are importanta, va fi o chestiune de ordin psihologic, cine-i primul, cine-i al doilea, la diferenta de unu-doua puncte. Problema care se deschide e in legatura cu negocierea privind guvernarea, aici sunt trei forte care vor negocia", a spus el, aratand ca PSD ramane cu un grup parlamentar foarte puternic, ca pana acum, cat a fost in opozitie.

La intrebarea ce sanse are PSD sa dea premierul daca totusi va ocupa locul doi, Iliescu a spus: "Aceea ca si cum ar fi primul", lasand de inteles ca totul tine de negocierile intre partide, nu neaparat de ponderea electorala. Iliescu a exclus insa posibilitatea ca PSD sa nu participe la negocieri. "Cum sa nu participe? Sunt doua forte, doua apropiate ca scor si liberalii cu circa 20%. Deci doua partide vor putea forma majoritatea", a opinat el.

Ion Iliescu a dat detalii si despre declaratia facuta cu o seara in urma conform careia nu crede ca Mircea Geoana va fi desemnat premier de Traian Basescu. "Eu am repetat ce a spus el (Traian Basescu, n.r), deci nu cred ca il va desemna. Lucrurile se schimba in functie de conjuncturi", a declarat fostul sef de stat.

Intrebat pe cine vede el premier, Iliescu a spus ca nu vede pe nimeni si ca nu este "Mafalda". "Ei, nu sunt mafalda. Nu vad pe nimeni. Toate sunt probleme care formeaza obiectul negocierilor", a conchis el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.