Ministrul Culturii, Adrian Iorgulescu, a declarat astazi, la Realitatea TV, ca PNL va demara maine negocierile pentru noul guvern, iar primele discutii vor fi cu UDMR, potrivit NewsIn.

"Vom incepe si noi de maine (marti - n.r) discutiile si vom incepe prin a discuta, intai de toate, asa cum mi se pare corect, cu partenerii nostri maghiari. Am facut guvernarea in ultimii patru ani cu UDMR si mi se pare normal sa avem o discutie pentru inceput cu dansii", a spus Adrian Iorgulescu.

Bogdan Olteanu a avansat, duminica seara, data de 2 decembrie ca fiind cea mai posibila pentru intrunirea conducerii PNL si analiza rezultatelor alegerilor.

Dupa anuntarea rezultatelor exit-poll-urilor, liderii PNL au refuzat sa comenteze posibilele aliante politice pentru guvernare pe motiv ca duminica seara nu vor face decat sa sarbatoreasca rezultatele obtinute la alegeri.

Oficial, presedintele PNL si premierul in functie, Calin Popescu Tariceanu, a lansat duminica seara, dupa anuntarea rezultatelor exit-poll-urilor, un apel la unitate, de incredere in capacitatea sa si a PNL de a conduce in continuare romanii.

"Trebuie sa fim uniti. Astazi trebuie sa lasam la o parte disputele politice fara sens si sa ne facem datoria. Romanii pot avea incredere in mine, in capacitatea mea si a PNL de a conduce in continuare Romania in conformitate cu interesele lor, pentru o viata mai buna", a afirmat Tariceanu.

Premierul a spus ca trebuie sa continue planul de crestere economica si de creare de noi locuri de munca, plan care investeste in populatia Romaniei. "Azi eu si PNL ne angajam in lupta ca romanii sa duca o viata mai buna", a subliniat premierul.

"Vreau ca Romania sa mearga inainte si nu sa se intoarca spre trecut. De aceea, Romania si poporul roman au nevoie de lideri puternici, cu un program de guvernare realist, cu masuri concrete, lideri care au dovedit deja ca pot sa dezvolte economia romaneasca in folosul cetatenilor", a afirmat liderul PNL, care a pus accentul pe continuitate in punerea in aplicare a planului de crestere economica.
"Invit toate celelalte partide sa ni se alature", a subliniat el.

El a multumit romanilor ca au aratat incredere in PNL si in viziunea liberala asupra unei Romanii si a aminitit ca, in urma cu opt ani, liberalii obtineau doar 7% in alegerile parlamentare.
PNL a obtinut, potrivit sondajului INSOMAR, 20,4% din voturi pentru Camera Deputatilor si 19,8% pentru Senat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.