Liderul PSD, Mircea Geoana, a declarat luni ca PSD va fi pe primul loc dupa centralizarea datelor din mediul rural si ca, din punctul sau de vedere, social-democratii vor face guvernul, arata NewsIn.

Geoana a pus clasarea partidului sau pe locul secund in datele oficiale ale BEC pe seama faptului ca primele date centralizate sunt cele din urban, unde PSD are mai putini alegatori si a aratat ca social-democratii vor fi primii dupa ce vor fi contorizate si datele din rural, unde partidul are mai multe voturi.

"Nu s-au centralizat din mediul rural, unde voturile sunt mai multe la PSD. Deci va fi o victorie a PSD-ului fara indoiala. Suntem in fata si vom castiga aceste alegeri", a declarat presedintele PSD.

El a adaugat ca nu s-a schimbat nimic de duminica seara si ca PSD este partidul care va face guvernul. "Castigam aceste alegeri si lucrurile nu sunt schimbate in mod semnificativ fata de ieri seara. (...) Am castigat alegerile si vom face Guvernul", a sustinut el.

PD-L a obtinut la Camera Deputatilor 33,29 % din voturi, iar la Senat 34,67%, in timp ce PSD-PC are 32,51% si respectiv 33,36%, arata rezultatele anuntate de BEC dupa centralizarea voturilor din 71% din sectii.

Potrivit exit-polurilor realizate de Insomar duminica, de la ora 21.00, Alianta PSD-PC ocupa prima pozitie, obtinand 35,7% din voturile pentru Senat si 36% din sufragiile pentru Camera Deputatilor
PD-L era cotat cu 31,7% din optiunile de vot exprimate pentru Senat. Pentru Camera Deputatilor, democrat-liberalii au obtinut, potrivit Insomar, 30,8% din voturi in exit-poll-ul facut la inchiderea urnelor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.