Fostul sef al SIE Catalin Harnagea a confirmat o tentativa a mafiei arabe de atentat la viata fostului presedinte Emil Constantinescu la inceputul lui 1999.
Persoane din Siria urmau sa vina in Romania pentru a-i inlatura pe cei ce se opuneau afacerilor ilegale ale arabilor derulate la noi in tara.

O grupare araba ar fi incercat in urma cu sapte ani sa organizeze un atentat la adresa acestuia, informatia fiind obtinuta la timp de Serviciile secrete, iar presupusii atentatori fiind opriti inainte de a ajunge in Romania. Fostul sef al SIE a confirmat, pentru un post de televiziune, tentativa. Persoane aflate in Penitenciarul Jilava ar fi trimis in Siria la sfarsitul lui 1998-inceputul lui 1999 o scrisoare in limba araba (dialectul farsi).

In scrisoarea amintita s-ar fi cerut sprijin unor persoane din Siria sa vina in Romania pentru a-i inlatura pe cei care se opuneau derularii de catre arabi a unor afaceri ilegale, documentul continand referiri chiar la presedintele Emil Constantinescu.

Presupusii atentatori, opriti la intrarea in tara

"Erau doi detinuti, in acel moment, care savarseau pedeapsa intr-o inchisoare din Romania. Erau tot persoane de origine araba. Era vorba de doua persoane nu extrem de cunoscute. Erau, practic, niste pioni, nu erau niste capi", a declarat fostul sef al SIE Catalin Harnagea.

Serviciile secrete au interceptat scrisoarea, i-au identificat pe cei ce ar fi urmat sa ajunga in Romania, oprindu-i in momentul in care s-au prezentat la Consulatul roman pentru a obtine viza de intrare in Romania.

Emil Constantinescu leaga acest fapt de masurile pe care le luase, in acea perioada, impotriva mafiei arabe, despre care afirma ca se ocupa cu traficul de tigari, cafea si alcool.

"Erau anumite legaturi, era vorba de o serie de persoane identificate ca fiind agenti dubli, agenti ai Securitatii si ai Serviciilor arabe, in special siriene."


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.