Pedistii din Vrancea spun ca 20 de pesedisti le-au intarit rindurile. Marian Oprisan, seful pesedistilor vrinceni, neaga acest lucru, spunind ca este vorba doar de un caz izolat.

Presedintele PD Vrancea, senatorul Jan Vraciu, a anuntat ieri ca 20 de membri ai filialei PSD din acelasi judet au ales sa treaca in tabara democratilor. Vraciu l-a nominalizat doar pe unul dintre traseisti, Florin Sandu Minea, fost primar si presedinte al organizatiei PSD Odobesti, care, odata cu venirea sa, a adus Partidului Democrat singurul loc in consiliul local al orasului. "Exista foarte multi pesedisti care vor sa intre in PD, insa noi analizam situatiile de la caz la caz. Oricum, trebuie sa stiti ca politica implica si o serie de compromisuri, dar si pragmatism. Mai sint citeva sute de membri PSD care solicita intrarea la noi in partid", a declarat Vraciu, adaugind ca, dupa ce vor fi verificati caz cu caz, cei "a caror evolutie in timp a fost apropiata de modul de actiune al PD" vor fi primiti.

Conditiile lui Boc

Cu toate acestea, conducerea PD anuntase in momentul cistigarii alegerilor, dar si dupa aceea, ca nu va accepta sa se transforme intr-un partid al migratorilor dinspre PSD. Politica s-a mai schimbat insa intre timp. Contactat de "Cotidianul", presedintele PD Emil Boc nu a mai fost atit de vehement la adresa primirii in partid a pesedistilor. "Nu ca nu vom primi membri PSD. Nu vom primi nici un membru PSD care intra in PD pentru a-si pastra functiile in institutiile locale descentralizate. In rest, vom face verificari atente de la caz la caz", spune presedintele democratilor.

Oprisan neaga ca ar fi pierdut membri

Presedintele PSD Vrancea, Marian Oprisan, a infirmat faptul ca organizatia pe care o conduce ar fi pierdut 20 de membri. "Afirmatia lui Vraciu este fara acoperire. E vorba doar de fostul primar de la Odobesti, care practic a fost dat afara din partid", ne-a declarat Oprisan.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.