Primul politician care s-a prezentat pentru a-si exprima optiunea politica a fost Ludovic Orban, care a vrut sa dea un exemplu romanilor si sa le arate ca doar votand poti ajuta Romania sa intre "pe un drum mai bun".
Ministrul transporturilor, Ludovic Orban, a votat "pentru un viitor mai bun"

Ministrul transporturilor Ludovic Orban a votat duminica la ora 07,18 la Scoala nr. 21 din Capitala si a declarat la iesirea de la urne ca a votat pentru un viitor mai bun. "De mult imi doream sa votez un Bratianu si azi am votat un Bratianu. Am votat pentru certitudinea unui viitor mai bun, pentru cei care au cu adevarat capacitatea sa duca Romania pe un drum mai bun", a declarat Ludovic Orban.


Stolojan admite ca legea votului uninominal este perfectibila

Prim-vicepresedintele PD-L, Theodor Stolojan, propus de partid pentru functia de prim-ministru, a indemnat romanii sa mearga la vot dupa ce a iesit de la urne, considerand ca prin adoptarea sistemului de vot uninominal s-a facut "un prim pas inainte", chiar daca "legea este perfectibila". Stolojan a venit la vot, la 7:50, la Liceul Dimitrie Cantemir, impreuna cu sotia sa.

Basescu a votat pentru un Parlament cu experienta

Presedintele Traian Basescu a votat, duminica, la ora 9.00, la Colegiul "A. D. Xenopol" din Capitala, el declarand, la iesirea de la urne, ca a votat pentru un Parlament in care sa ramana in continuare oamenii cu experienta, dar sa includa si tineri. Seful statului a venit la vot cu sotia sa Maria si fiica cea mica Elena.


Marko Bela a votat pentru solidaritatea maghiarilor si a tuturor ardelenilor

Presedintele UDMR Marko Bela a votat, duminica, la ora ora 9.00, la sectia din Sancraiu de Mures, unde are domiciliul si unde este si colegiul in care candideaza pentru inca un mandat de senator, afirmand ca a votat "pentru solidaritatea maghiarilor si pentru solidaritatea tuturor ardelenilor".

Crin Antonescu a votat pentru imbunatatirea calitatii vietii parlamentare

Candidatul Partidului National Liberal (PNL) pentru pozitia de senator la colegiul uninominal 2 din capitala, Crin Antonescu, a votat duminica dimineata si, dupa ce a iesit de la urne, a spus ca spera intr-un nou inceput in viata politica romaneasca. Crin Antonescu a intrat in sectia de vot a Liceului Economic Virgil Madgearu la 8:45 impreuna cu Andrei Chiliman, actualul primar PNL-ist al sectorului 1.

Gheorghe Flutur a votat pentru modernizarea Romaniei si pentru reformarea clasei politice

Vicepresedintele PD-L Gheorghe Flutur a votat pentru "modernizarea Romaniei si pentru reformarea clasei politice", transmite corespondentul NewsIn. Gheorghe Flutur, presedinte al Consiliului Judetean Suceava, a votat, dimineata, la ora 9.00, la Scoala generala nr. 4 din localitatea Gura Humorului, fiind insotit la sectia de vot de sotie si cei doi copii, cat si de aproximativ 20 de membri democrat liberali din Gura Humorului.

Blaga: Candidez pentru ca Romania sa ajunga pe maini bune

Candidatul PD-L pentru postul de senator la colegiul 5 din Capitala, Vasile Blaga, a declarat la iesirea din sectia de votare ca a candidat pentru ca Romania sa ajunga pe maini bune si ca tara are mare nevoie de un parlament puternic. Secretarul general al PD-L, Vasile Blaga, a ajuns la vot la 9:30, la Scoala Nr. 81 din sectorul 3, si i-a rugat pe romani sa mearga la vot.

Boc: Am votat cu cei care cred ca cea mai buna politica este cea a rezolvarii problemelor oamenilor

Presedintele PD-L, Emil Boc, a votat, duminica, la ora 10.00, la sectia de votare nr. 43 de la Scoala nr 10 din Cluj-Napoca si a declarat ca votul sau a fost pentru cei care vor sa rezolve problemele romanilor, transmite corespondentul NewsIn.

Tariceanu: Sper ca alegerile vor duce Romania pe drumul pe care-l merita

Presedintele PNL, premierul Calin Popescu Tariceanu, a votat la Ciofliceni, la 10.30, in colegiul in care candideaza. Tariceanu a spus ca romanii, prin votul pe care il vor da duminica, isi vor hotari "in mod esential viitorul", care ar trebui sa fie unul bazat pe bunastare.

Voiculescu: Problemele oamenilor trebuie "inventariate" mai bine

Dan Voiculescu, candidatul aliantei PSD+PC la colegiul 8 din Senat pe Bucuresti, a votat putin dupa ora 10:00 la Scoala generala 194 Marin Sorescu, dupa care s-a oprit sa le vorbeasca alegatorilor si a tinut sa precizeze ca problemele oamenilor vor trebui "inventariate" mai bine.

Pesedistul Cristian Diaconescu spera sa se remedieze dezavantajele uninominalului in viitorul mandat

Candidatul Aliantei PSD+PC pentru Senat, Cristian Diaconescu, a votat in aceasta dimineata la ora 8:45 in colegiul 3 din Bucuresti, indemnand cetatenii sa mearga la vot. "Imi doresc foarte mult ca cetatenii sa se prezinte la vot", a declarat Diaconescu la iesirea din sectia de votare de la scoala 28 din Bucuresti.

Mircea Geoana a votat pentru o "victorie categorica a celor mai buni"

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat, la Dabuleni, judetul Dolj, ca a votat pentru un viitor mai bun si ca se asteapta ca romanii sa aleaga "intr-o maniera clara cea mai buna formula potrivita sa conduca tara". Geoana a afirmat ca votul de duminica "este un vot care va influenta viitorul Romaniei pentru mai mult de patru ani" si ca votul este sansa prin care romanii pot sa aiba un viitor mai bun.

Patriciu a votat ca "nu cumva sa intre in parlament golani si escroci"

Omul de afaceri si presedintele de onoare al PNL Prahova, Dinu Patriciu, a votat duminica la Liceul Jean Monnet din Capitala, in jurul orei 11:15, iar dupa ce a iesit de la urne a spus ca a votat "cu cei liberi si puternici", "ca nu cumva sa intre in parlament golani si escroci".

Nastase spune ca a votat pentru oamenii simpli din Mizil si taranii din Colegiul sau

Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a declarat, duminica, dupa iesirea de la vot, ca a votat pentru oamenii simpli din Mizil si taranii din Colegiul sau, pentru ca viata acestora sa se schimbe in bine, transmite corespondentul NewsIn.

Iliescu se asteapta ca populatia sa voteze atat pentru candidati, cat si pentru partide

Fostul presedinte al Romaniei si presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a votat duminica si a precizat ca se asteapta ca populatia sa voteze atat pentru candidati, cat si pentru partidele din care fac parte acestia. El a mai spus ca se asteapta ca din noul parlament sa faca parte "patru partide - cele trei partide mari si UDMR, plus cateva aliante minoritare".

Laszlo Borbely a votat pentru o reprezentare puternica si responsabila a maghiarilor in Parlament

Laszlo Borbely, candidatul UDMR pentru Camera Deputatilor in Colegiul 1 din Targu Mures, a declarat ca a votat "pentru o reprezentare puternica a comunitatii maghiare in Parlament", iar Gyorgy Frunda, candidat pentru un nou mandat de senator tot in Colegiul 1, a spus ca a votat pentru magiari. Laszlo Borbely a votat la sectia de votare din incinta Liceului Teoretic „Bolyai Farkas", iar Gyorgy Frunda la Colegiul National "Unirea" din Targu Mures, transmite corespondentul NewsIn.

Vadim: "Alegerile sunt ratate din cauza uninominalului"

Presedintele PRM Corneliu Vadim Tudor a votat astazi in jurul orei 13, la Scoala nr. 156 din Bucuresti, declarand ca acestea sunt "niste alegeri ratate pentru ca votul este unul aberant, uninominal cu prag electoral la partide", potrivit NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.