Presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, a declarat vineri seara, la TVR1, ca are convingerea ca seful statului "iubeste" Romania la fel de mult ca el insusi si a apreciat sustinerea pe care a aratat-o Traian Basescu fata de programul Guvernului de masuri pentru combaterea efectelor crizei.
Afirmatia lui Tariceanu a venit ca raspuns la o intrebare adresata, in cadrul emisiunii la care s-au confruntat "premierii" pe care ii propun, dupa alegeri, PNL, PD-L si PSD. Intrebarea se referea la concluziile sale cu privire la relatiile dintre Guvern, presedinte si partide, dupa patru ani de guvernare. "In orice stat de drept, raportul fundamental este de control si echilibru reciproc al puterilor. Dar pentru ca stiu ca ati incercat sa faceti o fina aluzie la acesti patru ani, am sa va spun un lucru: am convingerea ca presedintele Basescu isi iubeste la fel de mult tara precum mi-o iubesc si eu si m-am bucurat foarte mult ca in aceasta ultima perioada presedintele a subliniat elementele pozitive ale planului de crestere economica si creare de locuri de munca pentru ca Romania sa poata sa treaca cu mai multa usurinta peste efectele crizei economice globale", a declarat presedintele PNL. Tariceanu a adaugat ca "a salutat" faptul ca seful statului "a apreciat" masura pe care Executivul sau a adoptat-o, anume cea de eliminare a taxei de poluare pe vehicule noi.

De asemenea, pe parcursul emisiunii, cei trei participanti - Theodor Stolojan, Mircea Geoana si Calin Popescu Tariceanu - au fost intrebati daca, intr-o perioada de criza, vor conduce Romania impreuna sau impotriva presedintelui tarii. Calin Popescu Tariceanu a spus ca a colaborat, ca prim-ministru, cu presedintele tarii atunci cand interesele tarii au cerut-o si a dat ca exemplu integrarea Romaniei in Uniunea Europeana. La aceeasi intrebare, Theodor Stolojan a raspuns ca este nevoie de un parteneriat cu presedintele, iar Mircea Geoana fost de parere ca in CSAT este nevoie de colaborare. Geoana a mai spus si ca ar trebui consultat seful statului inainte ca primul-ministru sa-si aleaga in Cabinet pe ministrul Apararii si pe cel de Externe.

In ultima etapa a campaniei electorale, au aparut declaratii din partea liderilor PD-L potrivit carora cea mai buna formula de guvernare dupa alegeri ar fi o alianta intre PD-L si PNL. Din partea liberalilor reactiile au fost impartite, majoritare fiind cele care indicau preferinta pentru o colaborare PNL-PSD. Premierul si presedintele nu s-au atacat pe perioada campaniei electorale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.