PD-L, PNG si PNCD au format, incepand de joi, o noua majoritate in Consiliul Judetean Prahova, impotriva presedintelui institutiei, Mircea Cosma (PSD), care – sustin reprezentantii celor trei partide – ar aloca fonduri catre primariile din judet in functie de culoarea politica a primarilor.

"Noua majoritate a fost constituita plecand de la alocarile arbitrare de fonduri publice facute de catre presedintele Consiliului Judetean, Mircea Cosma. Prin constituirea noii majoritati, PD-L isi propune sa faca o alocare justa si echitabila a tuturor fondurilor, nu vom tine cont de culoarea politica a primarilor", se arata intr-un comunicat de presa al PD-L.

Presedintele filialei prahovene a partidului, Roberta Anastase, a declarat, vineri, ca foarte multe localitati au fost nedreptatite atunci cand a venit vorba de modul in care s-au facut alocarile financiare de la nivelul Consiliului Judetean. PD-L Prahova isi propune, de asemenea, ca in zilele urmatoare sa faca si cuvenitele reparatii financiare pentru primariile care nu au primit in ultima perioada fonduri de la Consilul Judetean Prahova.

Aceasta luare de pozitie vine dupa ce, joi seara, sedinta extraordinara a CJ Prahova a fost boicotata de consilierii PD-L, PNG si PNDC si, pentru ca nu s-a intrunit cvorumul necesar adoptarii proiectelor de pe ordinea de zi, sedinta a fost amanata.

Cel mai important punct pe ordinea de zi viza fondurile care urmau sa fie directionate spre mai multe primarii din judet, pentru sustinerea investitiilor de infrastructura si chiar bani pentru salariile angajatilor. Pe lista cu rectificarea bugetara se aflau comune ca Aricestii Zeletin, Chiojdeanca, Calugareni, Boldesti Gradistea, Jugureni, Lapos, Pacureti, Salcia, Sotrile si Talea si altele.

De cealalta parte, Mircea Cosma, presedintele CJ Prahova, a declarat ca toti consilierii din partea PD-L au boicotat sedinta urmarind un singur lucru: "ca anumite primarii PD-L, care si-au irosit salariile pe campanii electorale, sa nu-si primeasca salariile cu trei zile inainte de alegeri si cu ocazia zilei de 1 decembrie, in scop electoral, gestul insemnand o rusine pentru educatia pe care au primit-o".

Dupa alegerile locale din luna iunie, majoritatea la CJ Prahova era formata din cei zece consilieri PSD si cei trei ai PNG-CD, care au semnat si un protocol de colaborare pe urmatorii patru ani. PD-L are 11 reprezentanti in CJ, iar PNDC cinci. Dupa reconfigurarea de joi, PD-L, PNG si PNCD aduna 19 voturi, iar PSD ramane cu 10.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.