Reactia PRM la declaratiile liderului maghiar, Marko Bela, nu au intarziat sa apara, C.V. Tudor numindu-l pe acesta “dusmanul declarat al Romaniei”. Vadim nu a ezitat sa ii avertizeze pe liderii celorlalte partide despre greseala pe care ar putea sa o faca printr-o coalitie cu UDMR-ul, dupa alegeri.
Vadim Tudor s-a declarat mai mult decat revoltat fata de declaratiile UDMR, facute la Targu Mures marti si reamintite joi la Bucuresti de catre Marko Bela, cu privire la Ziua Romaniei.

Liderul PRM il acuza din nou pe Marko de tradare, numindu-l chiar si “dusman al Romaniei”.

UDMR vs PRM

,,Ne doare Tratatul de la Trianon. Dupa alegeri e sarbatoarea nationala a Romaniei, dar evenimentul nu ne bucura, ne doare, pentru ca acea intorsatura a Istoriei a insemnat 70 de ani de agonie. De la Trianon incoace s-a incercat impingerea comunitatii maghiare din Ardeal intr-un fel de robie, dar dupa 1989 maghiarimea din Transilvania a stiut sa profite de posibilitati si, prin actiune unita, a reusit sa deturneze acest curs. 30 noiembrie ofera acum o noua si uriasa sansa pentru ca poporul secui, Tinutul Secuiesc, intreaga Transilvanie sa poata fi propriul sau stapin”. Referindu-se la Romania, Marko Bela a declarat, “Am fost la cheremul unei puteri straine, nu am avut niciun mijloc de a protesta si de a impiedica intentia vrajmasa”, a declarat Marko Bela.

Liderul PRM s-a aratat indignat de aceste declaratii spunand: “Asadar, pentru presedintele UDMR, actual senator, care candideaza, din nou, pentru un loc in Senatul Romaniei, nu al Ungariei - tara noastra este o ,,putere straina”, cu ,,intentii vrajmase

Vadim Tudor a declarat ca in ultimul timp liderii UDMR si-au pierdut din diplomatie si prudenta prin “invocarea la unison” a autonomiei Tinutului Secuiesc.

Avertizarile PRM

PRM, printr-un comunicat de presa remis redactie 9am, ii avertizeaza pe liderii PNL si PSD in privinta unei posibile coalitii post electorale cu UDMR.

Vadim Tudor ii acuza pe liderii acestor formatiuni politice ca “fac jocul UDMR” pentru propriile interese, lasand la o parte interesele tarii.

PRM avertizeaza ca si PNL, si PSD trag sforile pentru a ajuta UDMR-ul sa obtina un scor cit mai mare la alegerile parlamentare.”, a declarat Vadim.

Acesta sustine si ca pe listele UDMR pentru alegerile din 30 noiembrie se afla multi membrii ai PNL – (lucru nedovedit – n. red.).

Am mai vorbit despre acei ,,romani” care candideaza pe listele UDMR si care, in marea majoritate, sint membri PNL, care au primit sarcina sa asigure depunerea listelor complete de catre unguri in toate colegiile.”, a incheiat Vadim.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.