Traian Basescu a declarat, joi, la Timisoara, in timpul unei vizite la compania Alcatel, ca economia tarii nu poate fi ajutata cu masuri luate din birou de la Bucuresti si ca trebuie cunoscut foarte bine specificul de piata interna al companiilor romanesti pentru a fi stimulata piata interna.

Presedintele a discutat, timp de cateva zeci de minute, cu managementul societatii Alcatel si a declarat ca aceasta firma nu este afectata de criza mondiala pentru ca 'aici densitatea de inteligenta este prea mare pentru ca aceasta companie sa aiba probleme'.

'E o companie cu 2.000 de oameni, care deserveste cam 75 de milioane de persoane. Din acestia 2.000, 800 sunt softisti.

Densitatea de inteligenta e prea mare ca aceasta companie sa aiba probleme', a declarat Traian Basescu la iesirea din intalnirea cu managerii Alcatel. El a completat ca aceasta companie vrea sa se dezvolte si mai mult daca 'Romania isi aseaza legislatia'.

Presedintele a mai spus ca economia Romaniei nu poate fi ajutata cu masuri luate din birou de la Bucuresti.

'Trebuie facuta o informare foarte buna si trebuie cunoscut foarte bine specificul de piata interna al companiilor romanesti pentru a fi stimulata piata interna', a mai spus seful statului. El a mai afirmat ca partidele nu au avut timp sa ia pulsul companiilor din tara din cauza implicarii in campania electorala.

'Vizitez companiile mari (...) pentru ca peste 50% din IMM-urile aduc contributie la PIB prin contracte cu marile companii', a precizat Basescu. El a cerut mass-media un comportament adecvat cu privire la anunturile despre disponibilizarile care au loc in aceasta perioada.

Presedintele a apreciat ca noul Guvern va trebui sa intervina de urgenta pentru a ajuta societatile aflate in impas. 'Interventia noului Guvern e urgenta si nu trebuie facuta cu mijloace generale, pentru ca ele nu vor asigura o sansa pentru societati. Nu reducerea fiscalitatii este ceea ce lipseste acum companiilor, ci piata interna si finantarea de la stat', a spus Basescu. Seful statului considera ca economia din Romania are sanse de crestere cu 3- 4%, in perioada urmatoare.

In compania Alcatel din Timisoara lucreaza aproximativ 2.000 de angajati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.