Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, va primi gratuit, de la Guvern, terenul de peste 1.000 de metri patrati (mp), aferent casei in care locuieste, pe strada Moliere din cartierul Primaverii.

Donatia a fost consfintita printr-o Hotarare de Guvern (HG) care prevede cedarea cu titlu gratuit, lui Ion Iliescu, a intregului teren in suprafata de 1.067,30 mp, reprezentand curtea imobilului in care locuieste fostul presedinte. Nota de fundamentare a HG este semnata de secretarul general al Guvernului, Gabriel Berca. Actul normativ urma sa fie aprobat zilele acestea.

In martie a.c., Secretariatul General al Guvernului a decis sa majoreze chiriile proprietatilor RA-APPS, motiv pentru care Iliescu ar fi trebuit sa plateasca peste 1.000 de euro lunar pentru partea sa de curte. Deoarece a refuzat sa achite sumele cerute, RA-APPS a fost de acord ca Iliescu sa poata folosi gratuit curtea casei. Acum, pe ultima suta de metri a mandatului, liberalii s-au decis sa-i faca cadou terenul, si nu doar partea care ii cuvenea, ci si cea care revenea celorlalti doi locatari din imobil. Inainte de criza, terenul de 1.067 mp valora cam 5 milioane de euro.

In mod misterios, celelalte doua familii care locuiesc in aceeasi casa cu Iliescu si care plateau chirie pentru partile lor din curte au renuntat la terenuri in favoarea presedintelui de onoare al PSD. Prin doua declaratii notariale, Razvan C. si Liviu T. au fost de acord cu trecerea in domeniul public al statului a terenurilor in suprafata totala de circa 600 de metri patrati, situate in strada Moli?re, si atribuirea destinatiei de resedinta oficiala a terenului „pentru o persoana care a avut calitatea de sef al statului, respectiv domnul Ion Iliescu”, proprietarul apartamentului numarul 1”.

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, va primi cadou de la statul roman terenul aferent casei in care locuieste, pe strada Moli?re din Cartierul Primaverii. Povestea acestei curti este mai veche. In luna martie a.c., fostul secretar general al Guvernului, Ilie Bolojan, a decis sa majoreze chiriile caselor apartinand RA-APPS, platite de fosti sau actuali demnitari, la pretul pietei. Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, alaturi de liderul partidului, Mircea Geoana, au fost cei mai aprigi critici ai acestei masuri. Ion Iliescu ar fi trebuit sa plateasca numai pentru curtea de circa 1.000 de metri patrati a vilei din strada Moli?re nr. 3-5, unde locuieste, peste 1.000 de euro lunar. Intrucat fostul sef al statului nu avea aceste posibilitati de plata, a refuzat categoric sa achite sumele cerute, catalogand decizia lui Ilie Bolojan drept „aberanta si nerealista”. In consecinta, cateva zile mai tarziu, RA-APPS aproba cererea fostului presedinte de a folosi gratuit curtea casei. Acum, pe ultima suta de metri a mandatului PNL, Iliescu a facut un mic „aranjament” cu premierul Tariceanu, determinandu-l pe acesta sa promoveze o hotarare de guvern prin care terenul respectiv sa-i fie oferit gratuit.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.