Fondul Proprietatea nu mai poate fi defiintat acum, cand s-a incheiat situatia despagubirilor pentru peste 2.000 de persoane care au devenit actionari ai Fondului si care detin peste 25% din capitalul social, a spus, pentru NewsIn, Mircea Ursache, membru al Consiliului de Supraveghere al FP.

"Mesajul lui Mircea Geoana privind desfiintarea Fondului Proprietatea a fost valid in 2005-2006, cand Fondul nu functiona. Acum, Fondul nu se mai poate desfiinta. Cei peste 2.000 de actionari ai Fondului si-au incheiat situatia despagubirilor si insumeaza peste 25% din capitalul Fondului, adica un miliard de euro din capitalul social de 4 miliarde al Fondului", a declarat Mircea Ursache.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat, dupa sedinta BPN din 10 noiembrie, ca "desfiintarea Fondului Proprietatea este o necesitate" si ca "nu ne putem permite lansarea pe bursa a 20% dintre cele mai valoroase active ale statului".

Geoana a adaugat ca Fondul Proprietatea este o structura constituita pentru clientela politica si nu trebuie ca acesta sa gestioneze preferential cele mai importante active ale statului, de la unele din cele mai profitabile firme din Romania.

Numarul de actionari persoane private ai Fondului Proprietatea a ajuns in prezent la 2.024, de la 2.080 cati erau la jumatatea lunii octombrie, iar detinerea acestora in capitalul Fondului a crescut cu 4,44 puncte procentuale, pana la 25,3%.

Fondul Proprietatea, creat in 2005 ca solutie pentru despagubirea fostilor proprietari deposedati de regimul comunist, carora nu li se mai pot restitui in natura averile confiscate, are un capital social de 14,24 miliarde lei (circa 4 miliarde euro).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.