Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat miercuri, la Cluj, ca PCM a facut unele greseli electorale in acest an, in acest moment aflandu-se intr-un moment critic, iar recomandarea sa ar fi ca civicii sa faca un pas spre Uniune, transmite corespondentul NewsIn.

Dupa cum vedeti, PCM nu participa in alegeri, ceea ce inseamna ca ei, in acest moment, sunt la rascruce de drumuri. Eu le-as recomanda sa isi regandeasca toate perspectivele si sa revina in UDMR”, a declarat Marko Bela in cadrul unei conferinte de presa de la Cluj.

Liderul Uniunii a tinut insa sa sublinieze ca nu s-a referit la persoane atunci cand a spus ca formatuinea civica ar trebui sa faca un pas spre UDMR, insa a precizat ca intentia PCM de a crea o alternativa la UDMR a esuat, pentru ca in Uniune exista tinerii maghiari capabili, care se constituie intr-o adevarata alternativa.
In ceea ce priveste aceasta incercare de a crea o alternativa fata de UDMR, trebuie sa va spun ca incercarea a esuat in acest moment. Tinerii sunt in UDMR, alternativa este in UDMR/.../ Asteptam din partea celor care au incercat sa creeze o alternativa si nu au reusit sa faca pasii necesari catre UDMR, dar nicicum nu lansez un apel sau un mesaj. V-am spus, preocuparea noastra sunt alegerile si mobilizarea alegatorilor”, a mai afirmat Marko.

In ceea ce priveste greselile electorale ale PCM, Marko a spus ca in opinia sa atragerea unor politicieni din partidele parlamentare din Ungaria in vederea sustinerii candidatilor la alegerile locale a fost una din erorile civicilor.

Eu cred ca inca se mai trag concluzii in Ungaria, cu privire la alegerile locale, cand, intr-adevar, multi politicieni s-au implicat, fara rezultat, respectiv cu rezultatul unui ecou extrem de negativ din partea comunitatii maghiare si din partea electoratului maghiar, care a respins ideea ca, din alta parte, din Ungaria de exemplu, sa se faca campanie pentru un primar sau pentru un consiliu local sau judetean. La fel e si in cazul senatorilor si deputatilor”, a afirmat Marko.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.