Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat marti ca Traian Basescu incearca sa demonizeze stanga, ca face confuzii intre comunism, socialism si social-democratie, si ca, prin declaratiile despre o posibila prabusire a fondului de pensii, provoaca panica in populatie.

"Am asistat la o incercare de demonizare a stangii, (...) apoi e un fel de stimulare a fricii, frica de comunism, o spune cine? Traian Basescu, care s-a nascut, a crescut, vine din comunism, a facut si ceva avere si aceasta confuzie totala intre comunism, socialism, socialism-democratic", a comentat Ion Iliescu declaratiile presedintelui Basescu care a criticat luni stanga pentru faptul ca, prin actuala criza, anunta sfarsitul capitalismului.

Iliescu a mai spus ca Traian Basescu "nu prea intelege mare lucru din esenta, consecintele si cauzele crizei" si ca, la fel ca altii, face confuzii in legatura cu definitia recesiunii. " Unul este reducerea ritmului de crestere si cu totul altceva recesiune", a explicat Iliescu. "Baga lumea in sperieti ca Romania e in pragul falimentului", a adaugat el.

Basescu: Domnul Iliescu are si dansul refularile dumnealui

Fostul sef de stat l-a mai acuzat pe presedinte ca face o confuzie grava intre capitalism si economie de piata. Iliescu a explicat ca economia de piata e mai veche decat capitalismul, iar capitalismul e doar un stadiu istoric al economiei de piata.

Presedintele de onoare al PSD a respins si afirmatiile lui Basescu potrivit carora Fondul de Pensii ar fi in prag de colaps. "Nu este vorba de prabusirea Fondului de Pensii, (...) incasarile merg in mod, normal, ritmic, dar faptul ca e nevoie de transfer de la bugetul de stat nu e o treaba unica, apeleaza si alte state la asa ceva", a mai aratat el.

Ion Iliescu a mai spus ca actuala criza poate fi invinsa doar daca dupa alegeri nu vor fi razboaie politice permanente. "Romania are nevoie, in aceste momente exceptionale, de stabilitate. La putere trebuie sa vina un guvern capabil sa asigure intarirea statului si sa impuna politici mai generoase de protectie sociala", a mai explicat liderul PSD. El a adaugat ca politicienii de la toate partidele trebuie sa ajunga la un consens si ca trebuie sa aiba ca prioritate absoluta adoptarea rapida a unei strategii nationale unitare. Principalul obiectiv al acestei strategii trebuie sa fie protejarea oamenilor, pentru ca "daca protejam oamenii, vor fi apoi protejate si afacerile, dar si economia in ansamblu".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.