Democrat-liberalii au inclus in programul lor anticriza suportarea din bugetul de stat a cheltuielilor pentru cadastru si inscrierea terenurilor in cartea funciara pe o durata de patru ani, costurile acestei scutiri de taxe fiind estimate la 500 de milioane de euro.

Prim-vicepresedintele PD-L, Theodor Stolojan, a declarat, marti, ca masura este necesara pentru a rezolva neclaritatile din domeniul proprietatii. "In urmatorii patru ani, suspendam toate taxele de cadastru si intabulare pentru a elimina neclaritatile din domeniul proprietatii (...) Parcelele care nu au cadastru si intabulare nu pot fi vandute si nu pot sa constituie garantie pentru creditare", a spus Stolojan. El a apreciat ca masura este necesara deoarece cuantumul ridicat al acestor taxe este prohibitiv pentru micii proprietari.

Intrebat daca aceasta masura nu este discriminatorie fata de cei care au achitat pana acum aceste taxe, prim-vicepresedintele PD-L a admis ca suspendarea acestor taxe creeaza o inechitate, dar a precizat ca este necesara din prisma interesului general de rezolvare a disputelor asupra proprietatii, dispute a caror solutionare treneaza de 19 ani.

De altfel, in programul anticriza, PD-L isi propune "rezolvarea in maximum doi ani a dosarelor privin restituirea proprietatilor confiscate abuziv, in vederea reintroducerii in circuitul economic a aceastora: 2009-2010".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.