Presedintele UDMR Covasna, Albert Almos, a declarat, luni, ca formatiunea sa doreste revizuirea Constitutie, pentru a permite crearea unor zone autonome sau a diferitelor forme de autonomie pe teritoriul tarii, transmite NewsIn.
Acea Constitutie care azi vorbeste de stat national unic sa fie permisiva, sa fie transformata intr-o Constitutie care sa fie compatibila cu cerintele UE si care va permite crearea unor zone autonome sau diferitelor forme de autonomie si pe teritoriul Romaniei”, a declarat, luni, liderul UDMR Covasna, facand referire la articolul constitutional privind caracterul de stat national, unitar si indivizibil al tarii.

In opinia acestuia, UDMR este singura solutie viabila in Romania pentru a fi un scut aparator al comunitatii maghiare impotriva acelor initiative legislative care ar putea veni impotriva acesteia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.