Presedintele Traian Basescu a declarat, joi seara, la o emisiune televizata, ca actualul presedinte al PSD, Mircea Geoana, se pregatea sa devina vicepresedinte al unei "banci foarte importante", daca nu ar fi reusit sa castige alegerile pentru functia de lider al principalului partid de opozitie. "Exact la ora 13,00, in ziua in care si-a depus candidatura Mircea Geoana, am primit un delegat al unei banci, cu care Romania lucreaza de mult si mi s-a cerut acordul pentru desemnarea lui Mircea Geoana in functia de vicepresedinte al unei foarte importante banci", a povestit seful statului, precizand si ca si-a dat acordul pentru aceasta numire. "Deci, Mircea Geoana a avut doua capete. Solutia partid si solutia sa plece vicepresedinte la o banca", a concluzionat Basescu, care a refuzat sa mai faca alte comentarii legate de situatia din PSD.

Potrivit unor informatii din PSD, Basescu l-a parat pe Geoana si la Ion Iliescu, inca din 27 aprilie, cand ex-seful statului a fost la Luxemburg, la semnarea Tratatului de aderare la UE, alaturi de actualul presedinte. Daca pleca la BERD, liderul PSD ar fi primit 300.000 de euro anual Presedintele PSD, Mircea Geoana, a refuzat postul de vicepresedinte al Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), doar de dragul politicii. Si asta chiar daca pentru functia respectiva Geoana urma sa primeasca 300.000 de euro anual. Liderul PSD sustine ca nu a facut demersuri pentru acest post, fiind contactat de reprezentantii BERD din initiativa lor, ceea ce - in opinia lui Geoana - reprezinta o recunoastere a imaginii bune pe care o are, inclusiv in lumea finantelor internationale.

Mircea Geoana spune ca si acum are zeci de alte oferte, pentru slujbe deosebit de atractive, inclusiv din perspectiva salariului, dar prefera sa ramana in tara pentru ca pune interesul public inaintea celui material. Familia fostului ambasador la Washington are deja experienta in colaborarea cu BERD. Cumnatul lui Mircea Geoana, Ionut Costea, fratele Mihaelei Geoana, a fost reprezentantul Romaniei la BERD, post pe care urmeaza sa-l ocupe Virginia Gheorghiu, fost purtator de cuvant al Guvernului in 1992. Mircea Geoana zice ca mai are un motiv pentru care nu s-a facut bancher la Londra: "Nu pot sa-l privez pe Traian Basescu de placerea de a avea un concurent", a declarat liderul PSD, referindu-se la cel care a facut publica, de o maniera nu foarte eleganta, oferta primita de Geoana de la BERD.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.