"Traian Basescu trimite emisari la partide, inclusiv la noi, PSD, castigator la alegeri, si spune: "Chiar si sa intrati voi piua a doua intr-un guvern PD-L si va dam cativa ministri" si sa nu sustinem un candidat propriu la presedintie si sa punem unul de fatada", a declarat Geoana la o intalnire electorala la Dorohoi, Botosani.

Liderul social-democrat a mai spus ca Basescu nu poate sa puna premier pe cine vrea pentru ca un asemenea lucru ar insemna sa fi mers la alegeri "pentru a se afla in treaba". "Mai incearca unii sa bage alta stramba, cum ca cineva, adica presedintele Romaniei, poate sa puna pe Gigel, pe Fanel, pe Gicuta sau pe Lenuta prim-ministru. Si cu votul poporului ce facem? Mergem la alegeri sa ne aflam in treaba?" a mai spus Geoana. El a adaugat ca partidul care castiga alegerile si are majoritatea formeaza guvernul cu acel premier pe care il desemneaza. Geoana a mai sustinut ca isi doreste o alternanta la putere "completa". El a spus ca PD-L si PNL au fost incapabile sa guverneze Romania in timpuri prielnice si ca sunt incapabile sa o guverneze in timpuri de criza.

Geoana a aratat ca ar fi rau pentru Romania ca fostii aliati sa conduca din nou tara si le-a transmis ca este timpul sa mearga in opozitie. "Vrea Romania inca o data Alianta la putere?" s-a intrebat Geoana, sustinand ca daca acest lucru se va intampla vom avea din nou acelasi scandal din ultimii patru ani. Geoana le-a spus social-democratilor botosaneni ca PSD vrea sa guverneze singur, fara compromisuri si le-a cerut sa recucereasca electoral judetul dupa "accidentul de la locale".