Niciun parlamentar din Camera Deputatilor nu este 100% ecologist, iar absenteismul cvasi-generalizat se manifesta si in domeniul legilor cu impact asupra mediului.
Asociatia Salvati Dunarea si Delta a alcatuit si un clasament al deputatilor in functie de modul in care au votat legile referitoare la mediu. Organizatiile partenere in acest proiect sunt Salvati Dunarea si Delta, Terra Mileniul III, WWF, Copacul de Hartie, Mare Nostrum, Salvati Vama Veche, Centrul Independent pentru Dezvoltarea Resurselor de Mediu si GRINDA.

Potrivit studiului, grupul parlamentar al PSD ar fi "cel mai verde", deputatii acestei formatiuni votand in favoarea protectiei mediului in 47% din cazuri. Urmatoarele in clasament sunt grupurile parlamentare ale UDMR - 43,9% si PNL - 42,9%. La polul opus se situeaza grupul minoritatilor, cu numai 8,3%, PD-L - cu 33,8% si deputatii independenti - cu 37%.


Despre autor:

Green-Report

Sursa: Green-Report


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.