Primarul sectorului V, Marian Vanghelie, a organizat o noua serbare cu profesorii, care a urmat unei intalniri a acestora cu presedintele PSD, Mircea Geoana, care le-a vorbit de cresterea retroactiva a salariilor si de cele 62 de miliarde de euro pe care PSD spune ca le-ar investi in educatie.

Dupa ce Mircea Geoana a starnit entuziasmul profesorilor prezenti la Romexpo cu promisiunea ca PSD va aplica retroactiv legea de majorare a salariilor din educatie cu 50%, liderul pesedistilor bucuresteni, Marian Vanghelie, i-a anuntat pe participanti ca sunt asteptati la un pahar de sampanie intr-un alt pavilion al complexului. Astfel ca, imediat dupa ce s-a terminat dezbaterea politica, profesorii prezenti s-au scurs catre pavilionul in care-i astepta respectivul "pahar cu sampanie".

Numai ca in pavilionul 21 erau intinse siruri lungi de mese pe care erau asezate roadele muncii a multor macelari si bucatari, chemati sa contribuie la reusita festinului sardanapalic pregatit de Vanghelie, a carui experienta in organizarea de asemenea evenimente este de necontestat pentru toti cei care au participat la celebrele de acum "vanghelioane". Cei care credeau ca vin doar pentru respectivul pahar de sampanie nu si-au mai putut face iluzii dupa ce au zarit un cap de porc ce trona in mijlocul unui uriesesc platou de mezeluri, copane, ciozvarte, rulouri, tobe, pastrame etc.

Mesele de la intrare au fost cel mai greu lovite de "invazie". La scurt timp, chelnerii au putut sa debaraseze mesele de platourile golite, in timp ce invitatii lui Vanghelie migrau incet-incet catre mesele a caror opulenta era inca intacta. Intrebat fiind daca masa oferita nu ar putea fi interpretata drept mita electorala, primarul sectorului V a spus: "Credeti ca oamenii astia pot fi cumparati cu un pahar de Cola?"

Numai ca paharele de Cola nu prea tentau pe nimeni, in conditiile in care bauturile fine erau la discretie pentru toata lumea. Cat priveste costurile festinului, Vanghelie a fost mai evaziv. "Nu banii sunt o problema, cat mai mult organizarea. Azi dimineata a trebuit sa fiu aici la 5. E multa munca si mult efort. Un kilogram de carne buna e 100.000, iar un om cat mananca: 40-50 de grame. Nu este problema de costuri, cat de organizare", a spus liderul pesedistilor bucuresteni. Vanghelie spunea asta la vreo zece minute dupa ce o doamna blonda a traversat sala cu un platou pe care purta o ciozvarta ce ar fi putut satura o intreaga cancelarie de profesori.

Intre doua imbucaturi, unii profesori nu au ratat ocazia sa se fotografieze cu primarul de la V, care le-a raspuns cu amabilitate solicitarilor. Dupa ce majoritatea meselor fusesera golite, iar capul ramasese doar in compania neinteresantelor felii de cascaval, invitatii lui Vanghelie au inceput sa plece in mici grupuri. Unele doamne au plecat si cu baloanele alb-rosii din sala, iar pe fata lor se citea satisfactia unor copii care tocmai au fost dusi de parinti la iarmaroc. Alti profesori nu s-au lasat coplesiti de eveniment. "Cine are carte, n-are parte. Pe cand "Care este"...are", a comentat cu naduf un profesor iesind de la Romexpo.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.