Presedintele crede ca Romania ar fi mult mai echilibrata daca societatea civila ar avea o reprezentare solida si pe stanga.

Desi a anuntat initial ca va participa la dezbaterea intitulata 'Intelectualii si Politica. Politicienii si Intelectualii', organizata ieri de Institutul de Studii Populare al PD-L, presedintele Traian Basescu a trimis pana la urma doar un mesaj.

Potrivit acestuia, dupa 1989 optiunea intelectualilor romani s-a indreptat mai mult spre dreapta, insa Romania ar fi mult mai echilibrata daca ar exista si o societate civila puternica de stanga.

La dezbaterea organizata de ISP au participat pe langa lideri importanti ai PD-L (Boc, Stolojan, Videanu, Blaga si Pinalti), secretarul general al Partidului Popular European, Antonio Lopez Isturiz, si nume de intelectuali cunoscute drept apropiate lui Basescu: Vladimir Tismaneanu, Horia-Roman Patapievici, Gabriel Liiceanu si altii.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.