In timp ce Geoana vorbeste despre o amnistie fiscala, o parte dintre liderii partidului stramba din nas sau spun ca nu stiu nimic despre asta. Pedelistii il acuza pe Geoana ca vrea doar sa atraga sponsori la partid.

Liderul PSD, Mircea Geoana, isi lasa colegii cu ochii-n ceata. Asta deoarece proiectul unei amnistii fiscale pentru agentii economici care lucreaza 'la negru', anuntat vineri de Geoana, pare sa fie un mister pentru restul liderilor social democrati. Aproape toti, in frunte cu Ion Iliescu, spun ca nu au auzit despre acesta, iar unii spun ca e o idee proasta. Si economic, si comunicational.

'Averile foarte mari vor fi impozitate mai mult, vom integra in economie, in proiecte de interes public, resursele celor care vor intelege sa aduca la suprafata sursele ilicite sau sursele neclare de venituri. Analizam posibilitatea unei amnistii fiscale pe termen limitat pentru a permite celor care doresc sa readuca in circuitul cinstit al economiei resursele pe care le-au obtinut poate prin alte mijloace', declara vineri presedintele PSD, citat de NewsIn.

Liderul de onoare al PSD, Ion Iliescu, nu stia nimic despre propunerea lui Geoana. 'Nu sunt in tema cu ideea respectiva', ne-a declarat duminica Iliescu. Seful de campanie al PSD, Miron Mitrea, cu atat mai putin. 'Nu comentez un proiect pe care nu-l cunosc!'a replicat acesta. Vicepresedintii PSD Liviu Dragnea, Titus Corlatean si Ilie Sarbu, la fel, dar se declara in principiu de acord cu ideea.

'Marti, in BPN o sa explicitam aceasta poveste. E o idee buna. Ar trebui scoase la suprafata averile negre', crede Dragnea. Corlatean spune ca si el are in vedere introducerea unui proiect de lege care sa vizeze o amnistie fiscala pentru oamenii de afaceri cu durata de productie lunga. 'Nu stiu nimic. Probabil s-a discutat la nivel de departament economic', a declarat presedintele Senatului, Ilie Sarbu.

In schimb, liderul Grupului de la Cluj, fostul vicepresedinte Vasile Dancu, crede ca ideea lui Geoana nu aduce nici un vot. 'Eu cred ca aceasta declaratie trebuie luata in context electoral. Nu cred ca va aduce voturi, dar nu stiu daca pe post de strategie politica e una care sa mareasca veniturile la buget, pentru a le redistribui apoi persoanelor cu venituri scazute. In plus, nu cred ca e o strategie discursiva de succes: romanii privesc inca oamenii de afaceri drept corupti, ca pe niste persoane care nu-si platesc impozitele. Mai mult, o asemenea idee ar putea readuce in discutie o serie de stereotipuri negative legate de PSD din trecut', spune Dancu, amintind, printre altele, de episodul datoriilor reesalonate pentru o serie de firme din guvernarea Nastase.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.